Sis hores de Tour

El pas de la prova ciclista per les comarques gironines dijous aixeca expectació, però farà restringir el trànsit de carreteres

Només serà un matí, però la necessitat de tallar durant diverses hores algunes de les principals carreteres d'aproximació a la Costa Brava fa preveure complicacions de trànsit al llarg del recorregut, i especialment als municipis per on el gran grup passi pel nucli urbà. Un dels principals entrebancs serà el tall de la C-65 entre Quart i Sant Feliu de Guíxols, ja que és la principal via d'accés a la Costa Brava centre. També s'hauran de veure les afectacions en municipis com ara Lloret i Blanes, en plena temporada turística i en què algunes de les principals avingudes quedaran tallades al trànsit pel pas del Tour.

Esdeveniment mundial

Les dades d'aquesta prova ciclista maregen només sentir-les. Una estimació de l'organització calcula que als marges de les carreteres s'hi poden arribar aplegar fins a 12 milions de persones durant les tres setmanes que dura el Tour de França. Aquest gran poder de convocatòria fa preveure que molts ciutadans decidiran viure de prop el pas dels millors ciclistes pels carrers i ciutats de les comarques gironines. Tots els municipis s'hi han abocat per promoure la participació dels ciutadans i engalanaran la majoria de carrers amb el groc típic del mallot de líder del Tour, que s'ha transformat en un color de marca per a la mateixa prova.

La repercussió mediàtica del Tour aporta més xifres que expliquen per si mateixes l'atenció planetària. Més de 1.800 periodistes de tot el món, que treballen per a més de 700 mitjans de comunicació de més de 180 països. Les administracions han apostat per la prova considerant que el recorregut de la demarcació posarà Girona i la Costa Brava al centre del món esportiu, i en tindran la culpa els més de 500 milions d'espectadors que de mitjana segueixen per televisió cada etapa del Tour.

El Tour, sí, la Vuelta, no

La sortida d'etapa des de Girona és inèdita en la història del Tour de França, que per primer cop passarà per la capital gironina i farà un recorregut de 181,5 quilòmetres fins a Barcelona. Els organitzadors del Tour destaquen en el llibre oficial d'informació d'aquesta edició que la Vuelta no ha fet mai cap etapa a Girona.

Armstrong, com a casa

Un dels atractius indiscutibles que poden atreure més ciutadans a la cursa ciclista en directe és la presència del ciclista Lance Armstrong, el qual va viure durant uns anys en una casa al carrer de la Força de Girona. Aquest ingredient farà que el ciclista nord-americà sigui un dels protagonistes de l'etapa a Girona, i també que coincideixi la tornada a la competició i a la prova d'Armstrong amb la primera vegada que el Tour és a Girona.

El «village», restringit per a convidats

LLUÍS SIMON

A partir de les 11 del matí els millors corredors del món, que són els que participen en el Tour, començaran a passar pel village de la Copa a signar per poder prendre la sortida. Aquest és un ritual que se segueix en totes les curses del món. La zona, que serà tancada, estarà restringida a convidats de l'organització i premsa, i els aficionats que s'hi vulguin acostar s'ho hauran de mirar des de les tanques i perseguir els corredors quan vagin cap a la meta si volen fotos o autògrafs. Si no s'és un gran fanàtic del ciclisme, el més recomanable i el més agraït és presenciar el pas de la caravana publicitària, formada per uns cent vehicles de totes les mides i colors, molts dels quals reparteixen regals a la gent. La caravana arrencarà a Girona a les 11 del matí, una hora i mitja abans que l'etapa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella