L'arribada de la Vuelta a Tarragona alterarà avui i demà els hàbits de trànsit

Els ciclistes també travessaran Tortosa de nord a sud, entrant per Bítem i travessant l'Ebre pel pont del Mil·lenari

Tot i que la repercussió serà infinitament inferior a la que va tenir el pas del Tour per Barcelona el juliol passat, l'arribada de la Vuelta també sacsejarà la rutina circulatòria i de trànsit dins de la ciutat. La caravana ciclista accedirà al territori estatal per Tarragona i provocarà retencions i restriccions puntuals entre avui i demà, que han obligat la Guàrdia Urbana a dissenyar un dispositiu especial amb motiu de l'arribada de la cursa. Avui, de tres a cinc de la tarda, la rambla Vella romandrà tancada a la circulació per la instal·lació de les tanques de protecció que munten els operaris de l'organització. Les limitacions començaran a la via Augusta, a l'altura de l'hotel Astari, i a l'altra banda, just al costat de la via de l'Imperi.

Més tard, entre les cinc i les nou del vespre, al tram de rambla Nova més pròxim al Balcó del Mediterrani –a partir de Sant Adrià i Sant Agustí– la circulació quedarà afectada durant aquestes quatre hores. Mentre durin els talls a la rambla Vella, els serveis de transport públic variaran el recorregut i passaran per Pau Casals, Maria Cristina, Torroja i Camí de la Cuixa.

El dia de la cursa

Per tota la ciutat ja hi ha penjats cartells que anuncien les restriccions d'aparcament i els horaris a partir dels quals entrarà en funcionament el servei de retirada de vehicles de la grua municipal. Segons va explicar el sergent responsable de la planificació, José Antonio Linares: «Ja hem anat avisant tant veïns com comerciants de totes les zones per on passarà la carrera.» El dispositiu el componen 1 sergent, 2 caporals, 32 agents i un total de 44 voluntaris del Club Ciclista Campclar. En el cas que hi hagi vehicles en algun dels carrers per on hauran de passar els ciclistes, la grua començarà a retirar-los a partir de les sis de la matinada, malgrat que la prohibició començarà avui a partir de les dotze de la nit, i en alguns casos, com a la rambla Nova, a partir d'avui a les vuit del vespre, just quan ja no és obligatori treure tiquet per a la zona blava.

En funció del recorregut

La rambla Vella es tancarà a partir de les 7 del matí i després s'aniran tallant i obrint la resta de carrers del recorregut segons les necessitats.

Quan passin cinc minuts de la una del migdia –segons l'horari de l'organització, a càrrec de l'empresa Unipublic– l'etapa sortirà des de la capçalera del circ romà, i els corredors realitzaran 6,6 quilòmetres pels carrers de la ciutat fins a desembocar a l'N-340, a l'altura de la rotonda de Campclar –punt quilomètric 1158–, que és on començarà l'etapa.

La confecció d'aquest recorregut va ser una proposta directa de Tarragona, a través del Patronat Municipal d'Esports i l'àrea d'Esports de l'Ajuntament, conscients que l'impacte mediàtic seria superior al de qualsevol altre racó de la ciutat. «Vam fer la proposta i a Unipublic els va semblar perfecte que passés pel centre de la ciutat», va explicar el regidor d'Esports de Tarragona, José Cosano, que va subratllar la rellevància de tenir l'aeroport de Reus tan a prop.

L'etapa, que constarà de 174 quilòmetres, és l'única que transcorrerà per territori català, i passarà per Vila-seca, Cambrils, Ginestar, Benifallet, Tivenys, Tortosa, la Sénia i clourà a Vinaròs.

8.000 m² de ciclisme

Tota la caravana que arrossega la competició arribarà avui a Tarragona, on aprofitaran la jornada de descans per fer publicitat i donar-se a conèixer. Per fer-ho, es muntaran diversos estands i veles a dalt de tot de la rambla Nova, i a més també s'instal·laran 40 bicicletes d'spinning per participar a les classes magistrals de l'exciclista Melcior Mauri, vencedor de la Vuelta a principis dels anys noranta.

Més informació, a El 9 Esportiu.

Afectacions importants al centre de Tortosa

GUSTAU MORENO

La policia local de Tortosa establirà un dispositiu de trànsit, demà al matí, per permetre el pas de la caravana de la Vuelta. La primera afectació es produirà al nucli de Bítem, ja que els ciclistes travessaran la T-301, el carrer Arnau de Jardí, minuts abans de l'arribada a Tortosa. L'arribada de la cursa per l'avinguda de Remolins està prevista cap a les quatre de la tarda, i tot seguit els ciclistes seguiran per l'avinguda Felip Pedrell, la plaça de la Pau, l'avinguda de la Generalitat, la plaça del Bimil·lenari i el pont del Mil·lenari. La sortida de Tortosa es farà pel Raval de Cristo, a Roquetes, en direcció al Mas de Barberans, la Sénia i Vinaròs. En aquest sentit, la policia local no permetrà la presència de cap vehicle estacionat al llarg de tot el recorregut a partir de les 10.00 hores del matí de dijous, moment en què començarà la retirada dels cotxes que encara puguen quedar als carrers. Un cop haja passat la caravana de la Vuelta, cosa prevista cap a les 16.30 hores, es podrà tornar a aparcar normalment. A banda, els talls en el trànsit tindran lloc simultàniament en tot el recorregut i als carrers confluents, a partir del moment en què passe la primera bandera groga que avisarà de l'arribada dels ciclistes. Així, els carrers es mantindran tallats fins al pas de la bandera verda, que indicarà que tots els ciclistes i la caravana ja han passat. Els agents de la policia local tindran el suport de 20 auxiliars de la Penya Ciclista Baix Ebre, que faran tasques de control i d'informació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva