Urbanisme

Tortosa començarà a construir el 2010 prop de 400 places d'aparcament

El ple de l'Ajuntament desestima les al·legacions del PSC al pàrquing soterrani del Carrilet

La construcció de l'aparcament de la plaça del Carrilet tindrà un cost de 2,1 milions d'euros, un pressupost que inclou la urbanització de la plaça. «Serà un pàrquing important per al barri del Temple, però també per al conjunt de la ciutat, ja que per la seua proximitat permetrà descongestionar el centre», va manifestar l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. El ple va desestimar les al·legacions presentades pel grup municipal socialista a l'adjudicació d'aquest projecte per presumptes irregularitats en la contractació de l'obra. «Hem desestimat les al·legacions perquè no tenen cap fonament jurídic», va assenyalar la regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament, Meritxell Roigé, mentre que l'alcalde va afegir-hi: «A Sabaté li rebenta que es facin coses a Tortosa i per això posa pals a les rodes als projectes amb l'objectiu de retardar-los, no fa oposició a CiU, sinó que fa oposició a Tortosa.» Per la seua banda, el portaveu del PSC, Joan Sabaté, va insistir en el fet que hi ha irregularitats en el procés de contractació de l'aparcament del Carrilet. «Estem adjudicant una obra important a una empresa que no té la classificació adequada, la nostra voluntat no és posar pals a les rodes a cap projecte; la pressa de Ferran Bel fa que les coses no es facin de manera correcta», va dir Sabaté. Els socialistes alerten que Obredisa Inversions SL s'ha constituït especialment per executar l'obra de l'aparcament, i que més enllà d'una acta notarial no hi ha cap document que vincule aquesta empresa amb Obredisa. «Què passarà si després de fer el forat l'empresa no té solvència econòmica?», es va preguntar el portaveu del PSC.

D'altra banda, el 17 de desembre s'adjudicarà la construcció de l'aparcament de l'edifici de les delegacions del govern, que tindrà 200 places, distribuïdes en tres plantes. Pel que fa al termini d'execució de l'obra, tant en el cas del pàrquing del Carrilet com en el del nucli antic serà de 18 mesos.

Es farà un allotjament rural a la torre del Prior

L'Ajuntament de Tortosa també va aprovar el pla especial de la torre del Prior, a Jesús. Amb aquest pla els propietaris de la torre del Prior pretenen rehabilitar-la per fer-hi un allotjament rural i un restaurant. «És necessari un pla especial perquè la torre està en sòl no urbanitzable i de protecció paisatgística», va explicar la regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament tortosí, Meritxell Roigé. Amb tot, serà la comissió d'urbanisme de les Terres de l'Ebre qui aprovarà de manera definitiva aquest pla especial.

Un altre dels punts que va aprovar el ple, amb el vot en contra del PSC, és la modificació del POUM pel que fa a les vorades de Tortosa, que fins ara s'havien de fer amb pedra d'Ulldecona i ara s'estudia fer-les amb granit, una pedra més resistent. «Patrimoni ho veu correcte», va dir Roigé.

Modificació del POUM

El ple de l'Ajuntament també va aprovar ahir una modificació del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) a la zona del barri del Castell, amb l'objectiu de permetre la prolongació del passeig de Ronda. Així s'expropiaran i s'enderrocaran les cases de la plaça de l'Absis, on actualment només viuen dues famílies, segons l'Ajuntament. «Es podrà tornar a construir en aquesta zona però amb menys altura, només tres plantes i més estretes», va assenyalar Roigé. D'altra banda, es modificarà el POUM a la plaça de Sant Joan, des d'on es millorarà l'accés al barri de Santa Clara. També en aquesta plaça està previst l'enderrocament d'habitatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’Estat destina 700.000 euros a reparar els danys del temporal al litoral gironí

GIRONA
societat

Minut de silenci a Vic per rebutjar la mort d’una veïna presumptament a mans de la seva parella

Vic

Creix un 11,8% les persones grans de la Garrotxa que reben ajuda per falta d’autonomia

olot
societat

Vuit detinguts a l’Hospitalet d’una banda que robava coure a empreses

hospitalet de llobregat
EL CONSISTORI

Els comuns denuncien que per sanejar la depuradora de Mataró es paga quatre cops més cara l’electricitat

mataró
llengua

El govern aprova el decret per als projectes lingüístics de centre

barcelona
Societat

Mor Jim Harris Simons, matemàtic i llegenda de Wall Street

societat

Els somnis dels infants gironins omplen el carrer Nou

girona

Mataró tindrà una nova roda de fira de 30 metres i més dies amb descomptes

mataró