Un miler de persones protesten al carrer contra el pla d'ordenació urbana del municipi de Calafell

L'alcalde assegura que s'han estimat vuit-centes de les mil quatre-centes al·legacions

La manifestació també va tenir una altra imatge. La de Josep Parera, regidor de l'Agrupació Democràtica Municipal de Calafell (ADMC) i tinent d'alcalde fins que fa setmanes es va desmarcar dels socis de govern –PSC, ERC i ADMC–, per defensar la posició dels veïns afectats. Ahir, va intentar argumentar la seva posició, però va ser interromput continuament per un altre bàndol de manifestants que exhibia una gran pancarta: «Parera traïdor», s'hi podia llegir. Amb l'ambient una mica més temperat, Constantí Ortega, president de les associacions de veïns de Calafell, Segur i les urbanitzacions, va incidir en la delicada situació del municipi «amb un 33 per cent de la població a l'atur», i va qualificar de «monopoli» l'acció del govern. Ortega va sentenciar: «Aquest és l'Ajuntament que no volem: ple de brètols i defraudadors.»

El president de la plataforma unitària contra el POUM, Joan Jesús Torres Masip, va remarcar la «situació de patiment» de tots els afectats i va lamentar que s'hagi arribat a aquesta situació: «Per defensar un dret fonamental com el de l'habitatge ens hem hagut d'organitzar a consciència», va exclamar.

Torres Masip, en declaracions a El Punt, es va mostrar «molt optimista» per la participació «d'unes mil cinc-centes persones», la majoria d'origen aragonès, navarrès o alemany, una circumstància que va motivar que tot el discurs fos en castellà. La plataforma d'afectats no està disposada a acceptar el sistema de cooperació que proposa el consistori: «T'obliguen a fer-te càrrec de les despeses de demolició i al cap d'uns anys et compensen amb un habitatge», detalla Torres Masip, que no entén perquè «l'Ajuntament no centra part del pla a l'espai on se situava la caserna de la Guàrdia Civil, i que l'Ajuntament va vendre a una promotora per vuit milions i mig d'euros». Torres Masip estima en un miler els immobles afectats pel POUM, i des de la plataforma pensa sol·licitar la intervenció del PSC d'àmbit autonòmic, i també de la resta de partits: «Els recordarem que després de l'estiu vénen les eleccions autonòmiques, i que després arriben les municipals, i que nosaltres no volem aquesta gent a l'Ajuntament perquè són imprudents i irresponsables», adverteix Torres Masip.

Per a l'alcalde de Calafell, Jordi Sánchez (PSC), la manifestació va ser un «fracàs» i va assegurar que el consistori ja ha estimat vuit-centes de les mil quatre-centes catorze al·legacions del pla. «Molta gent ja no ha anat a la manifestació, però aquí s'hi barreja la política», diu Sánchez. El pla manté la reserva de sòl per a equipaments, «però els veïns de la zona de Marinada, Correus i hotel Lleida no han de patir perquè les seves propietats no van a terra», afirmava ahir l'alcalde, que també recordava que la revisió del POUM ja s'havia d'haver fet el 1997 i «ara Calafell ja no pot esperar més», concloïa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.