Urbanisme

L'AMETLLA DE MAR

Urbanisme suspèn el pla de Port Olivet

La direcció general reclama a l'Ajuntament que concreti com obtindrà els espais lliures de la urbanització

La comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre va deixar ahir en suspens el pla de millora urbana de Port Olivet, inclòs en el pla d'ordenació urbanística municipal, perquè l'Ajuntament de l'Ametlla no ha concretat com s'obtindran els espais lliures. Port Olivet ocupa una superfície de més de 60 hectàrees que s'havia de convertir en una urbanització de luxe, però els terrenys van ser confiscats per l'Audiencia Nacional i ara estan a les mans d'entitats financeres. La proposta de l'Ajuntament és aconseguir aquests terrenys per convertir-los en zona verda, però Urbanisme reclama que es concrete quina fórmula seguirà l'administració local per aconseguir els terrenys.

Tampoc va acceptar la proposta de l'Ajuntament de Tortosa de creació de sòl residencial a Jesús. En concret, el consistori ha proposat la construcció de 440 habitatges en una superfície de 110.000 metres quadrats, que el POUM de Tortosa classifica com a sòl no urbanitzable i amb qualificació de protecció paisatgística. “Tortosa té prou sòl previst per créixer abans d'ocupar un sòl que un pla molt recent ha qualificat com a no urbanitzable”, va afirmar el director general d'Urbanisme, Pere Solà. D'altra banda, la falta d'un informe geològic va provocar que la comissió d'Urbanisme desestimés el pla de millora de Mig Camí (Tortosa), en què es preveu la construcció de deu xalets. “No tenim garantia que els terrenys siguin estables”, va dir Solà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.