Urbanisme

URBANISME

Llum verd definitiu al pla urbanístic de l'Ametlla

El nou POUM inclou la desqualificació de cinc milions de metres quadrats de sòl urbanitzable i la preservació de vuit quilòmetres de costa

El document permet l'enderroc de la urbanització Port Olivet

Després de sis anys de tramitació i amb un recurs d'alçada inclòs, la comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) va donar ahir el vistiplau definitiu al pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de l'Ametlla de Mar.

El document, al marge de planificar el futur creixement del municipi, també ha de servir per frenar “el creixement despietat” –en paraules de l'alcalde, Andreu Martí– previst en les anteriors normes subsidiàries. Així, el POUM de l'Ametlla inclou la desqualificació de cinc milions de metres quadrats de sòl urbanitzable, la majoria a primera línia de mar, cosa que permetrà salvaguardar vuit quilòmetres de costa encara verge. I no només això, sinó que inclou “apostes valentes”, segons va posar de manifest el director general d'Urbanisme, Pere Solà, com ara retornar al seu estat natural la urbanització Port Olivet, on s'havien de construir 66 xalets de luxe en una superfície de 66 hectàrees a primera línia de mar. De fet, aquesta proposta, juntament amb la de desqualificar la zona de l'Artilleria, havia estat tombada prèviament per la CUTE, però el consistori va presentar un recurs d'alçada al conseller Nadal, que li va donar la raó. “Compensarem els propietaris dels terrenys amb altres terrenys”, va explicar Martí.

En el nou POUM, que ara s'ha de publicar al DOGC i que serà executable d'aquí a quinze dies, es preveu un creixement de sostre residencial de 550.000 metres quadrats, fet que suposarà la construcció d'uns 5.000 habitatges. D'aquests, el percentatge més elevat és al voltant del nucli urbà, als sectors 22b1 i 22b2 (uns 3.600), i 450 més a la urbanització Tres Cales. Amb aquest creixement el municipi passaria dels 8.000 habitants actuals als 15.000 en un horitzó aproximat de vint anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.