Urbanisme

Set grups d'arquitectes es disputaran el disseny del nou barri de Sant Jaume

L'Ajuntament de Tortosa i l'Institut Català del Sòl (Incasòl) van presentar ahir els set equips d'arquitectes que han estat seleccionats per a la fase final del concurs d'idees per desenvolupar els plans de millora urbana del barri de Sant Jaume, un dels més degradats del nucli antic. En concret, els equips finalistes són els formats per Jordi Garcés, Jaume Falguera i Joan Argemí; Emili Hernández i Cros-Mònica Ferran; Baena, Casamar i Arquitectes BCQ; Miquel Suriñach, Aranyó Ensenyat Tarrida Arquitect; Zaguirre i Formatger, Figuerola, Gavaldà i Romera i Lluís Labèrnia; Jornet, Llop i Pastor, i Jaume Bel i Albacar Enginyers. En aquest sentit, el representant de l'Incasòl, Pere Serra, va explicar que van presentar-se un total de 31 equips, i que ara els grups seleccionats tindran un termini de tres mesos per redactar la seua proposta definitiva. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va remarcar que la rehabilitació del barri de Sant Jaume, que en el seu dia va quedar fora de l'àrea d'actuació del pla integral del nucli antic (Pincat), és ara una «prioritat», tant per a l'Ajuntament com per a la Generalitat. Bel va detallar que han fet una anàlisi exhaustiva de tots els edificis del barri, i que ara això els permetrà, amb el vistiplau de les comissions territorials d'Urbanisme i Patrimoni, declarar alguns immobles en runa i fer les primeres actuacions d'urgència. L'alcalde va recordar que hi ha cases i solars del barri de Sant Jaume que han esdevingut «veritables abocadors». A més, va dir que l'Ajuntament ja ha tapiat «carrers sencers» per evitar-hi l'accés de les persones, tenint en compte el risc d'ensorraments.

Escenari de la XIII Diada d'Amics dels Castells

GUSTAU MORENO

El barri de Sant Jaume és als peus del castell de la Suda, entre la façana nord de la catedral i el barri de Remolins. El proper 3 de maig serà un dels escenaris de la XIII Diada d'Amics dels Castells i del Nucli Antic, que també visitaran el barri del Castell, el call de Remolins, la muralla del Célio i el castell de Tenasses. El barri de Sant Jaume té 1,5 hectàrees, i ja existia al segle XII. Ara hi viuen uns 200 veïns, ja que la majoria dels pisos estan buits. L'Ajuntament i l'Incasòl ja són propietaris d'una tercera part de les 110 edificacions del barri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva