Urbanisme

Llum verd al projecte de reforma del barri del Castell i la plaça de l'Absis

La regidora d'Urbanisme de Tortosa, Meritxell Roigé, va explicar que l'Incasol ja ha finalitzat la recepció d'ofertes per redactar el projecte de reforma del barri de Sant Jaume i que, en els pròxims dies, designarà els cinc despatxos d'arquitectura que hauran de presentar una proposta. Després, una comissió formada per l'Ajuntament i l'Incasol decidirà quin és el despatx que s'encarregarà de redactar el projecte final, en què es preveu expropiar, enderrocar i reconstruir tot el sector de Sant Jaume.

A més, Roigé va confirmar que la comissió territorial de Patrimoni ja ha donat llum verd al projecte de reforma integral del barri del Castell. Segons Roigé, els únics condicionants són la necessitat de conservar la volumetria a la zona de la plaça de l'Absis, ja que el nou barri del Castell s'acabarà amb un mirador sobre l'absis de la catedral. Així mateix, també caldrà fer un seguiment arqueològic de totes les restes que puguen aparèixer al sector, i en especial de les galeries subterrànies que hi ha al subsòl. La regidora va precisar que serà un procés força llarg, ja que cal completar les expropiacions, fer els enderrocaments i practicar sondejos arqueològics en cadascun dels solars, abans d'iniciar el projecte definitiu. De la mateixa manera, Roigé va detallar que Patrimoni els havia autoritzat a cobrir les restes del tram de muralla andalusina que va aparèixer al novembre a la plaça de l'Absis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Els primers pisos tutelats per a gent gran a Rialp, preparats per a rebre residents

Rialp
VILABLAREIX

La quarta Gala Benèfica Giroinfant recapta 34.100 euros

VILABLAREIX
SOCIETAT

Deu anys apropant als ciutadans la recerca que es fa a la UB

BARCELONA

Fent perfums gota a gota

Tiana

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA