Urbanisme

Tortosa enllesteix la plaça de l'Absis i inaugurarà el nou auditori amb la Colla Jove de Dolçainers

La recuperació del barri del Castell començarà també per darrere de la catedral

La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, ha explicat que els treballs a la plaça de l'Absis ja han entrat en la seua recta final, i que aquest nou espai públic del nucli històric de Tortosa es podrà inaugurar la setmana que ve. En aquest sentit, la finalització de la plaça de l'Absis es farà amb un retard de més de sis mesos sobre el termini previst, ja que les obres –incloses al mateix paquet que la reforma dels carrers Portal del Romeu, Capellans i Costa de Capellans, amb un pressupost superior als 692.700 euros– havien d'estar enllestides al febrer. La reforma de la plaça de l'Absis va començar la segona quinzena de setembre del 2008, amb un termini d'execució de cinc mesos, però al novembre va aparèixer un tram de muralla andalusina del segle VIII sota les escales d'accés al carrer Costa de Capellans. Això va obligar l'Ajuntament a modificar el projecte, fins que a la primavera la comissió territorial de Patrimoni va autoritzat el consistori a cobrir les restes.

Però les obres estaran a punt per les festes de la Cinta. Així, l'Ajuntament ha programat a la plaça de l'Absis, amb motiu de la inauguració, un dels actes que ha despertat més interès. Es tracta de l'espectacle que servirà per presentar el disc Tocant la gaita, el nou treball de la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa. El concert serà la nit de la Diada, a partir de les 22.30 hores. La Colla Jove de Dolçainers, que també va participar en la inauguració de la zona de vianants del carrer Sant Blai, ha preparat un espectacle exclusiu per a l'11 de setembre. El portaveu de la Colla Jove de Dolçainers, Domingo Tomàs, ha avançat que el disc és un recull de cançons populars, jotes i himnes tortosins.

Balconada i museïtzació

GUSTAU MORENO

L'aparició de part d'un edifici de l'època romana al subsòl del carrer Sant Felip Neri, en les excavacions arqueològiques prèvies a la reforma integral del barri del Castell, han fet que l'Ajuntament s'haja decidit per iniciar la recuperació del sector des de darrerede la catedral. A l'abril, la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, ja va avançar que la intenció era començar les obres a la zona del barri del Castell més propera a la plaça de l'Absis, per enllaçar els dos projectes. Així, l'alcalde Ferran Bel va confirmar dimarts que optaran per aquesta opció, tot restaurant les façanes de les cases de la plaça de l'Absis, que serviran de balconada al mirador alçat que es construirà al mateix nivell que els arcbotants de la coberta de la catedral. A banda, l'Ajuntament estudia fer alguna instal·lació museística a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens