Urbanisme

torredembarra

Demanen a la Generalitat que compri els terrenys del pla Muntanyans II

Salvem els Muntanyans considera poc probable que prosperi el recurs del govern

La plataforma vol una investigació interna a l'ACA i Urbanisme

La plataforma Salvem els Muntanyans vol que la Generalitat desisteixi de la via del recurs contra la sentència del TSJC que considera nul de ple dret el polèmic pla parcial Muntanyans II de Torredembarra, que preveia la construcció de 550 habitatges en un solar a tocar d'un espai protegit i que el jutge conclou que és “inundable”. Els representants de l'entitat que va recórrer contra l'aprovació del pla i que n'han aconseguit la suspensió per via judicial aposten perquè el govern es posi a treballar en la restauració ambiental dels terrenys, on es van executar les obres d'urbanització, però no s'hi ha edificat.

El director general d'Urbanisme, Pere Solà, va anunciar ara fa dues setmanes que el govern presentarà un recurs de cassació al Suprem, ja que consideren que el jutge, que dictamina que els terrenys són inundables, sols havia valorat el disseny inicial del pla parcial, i no el definitiu. L'advocat de la plataforma, Eduard de Ribot, però, va subratllar que en el procediment s'han estudiat també dos informes pericials recents (un fet a petició del jutge i un segon a demanda de la promotora, Vegas de Guadaira) que conclouen que els terrenys són inundables. “El recurs tindrà poques possibilitats de prosperar en aquests termes”, va assenyalar l'advocat.

Per aquesta raó, la plataforma demana a la Generalitat que renunciï al recurs i opti per comprar els terrenys a la promotora i incloure'ls dins l'espai d'interès natural (EIN) Platja de Torredembarra. De fet, els membres de l'entitat consideren que seria el govern català, i no l'Ajuntament, el que hauria d'assumir la major part de la indemnització a la promotora, que seria inferior al càlcul de 109 milions d'euros fet per l'Ajuntament. “Seria un cost similar per al govern ara adquirir els terrenys”, va destacar de Ribot.

Al mateix temps, el portaveu de la plataforma, Jordi Vázquez, va reclamar una investigació interna tant de l'ACA com de l'antic Departament de Política Territorial per detectar els responsables de les “negligències” que, al seu parer, es van produir en la tramitació del pla. Els membres de l'entitat fins i tot consideren que serien aquestes persones les que haurien d'assumir el cost de la indemnització.

LA FRASE

El govern ha de renunciar al recurs i deixar de defensar l'interès privat de la promotora
Jordi Vázquez
portaveu de la plataforma salvem els muntanyans

“Serà difícil que es doni permís per edificar-hi”

Tot i que jurídicament l'advocat de la plataforma va reconèixer que seria possible que ara Vegas de Guadaira pugui demanar llicència per construir els 550 habitatges del pla parcial (tal com va afirmar el govern), també es va mostrar convençut que aquest pas no es produirà. “Serà difícil que cap administració signi un permís, ja que podria incórrer en responsabilitat penal si es confirma la sentència”, va afirmar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Ter recupera el cabal ambiental, de 2.000 litres per segon

susqueda
SOCIETAT

Desgel de les glaceres i aigua pluvial reaprofitada a Temps de Flors

girona
societat

Demanen la dimissió dels directius del canal d’Urgell

Mollerussa

CCOO tanca un acord amb l’empresa Llansà SA que posa fi a la vaga

llançà
societat

Els Miquelets tornen a desembarcar a la platja d’Arenys

arenys de mar
Societat

Nova manifestació de treballadors de presons per reclamar més seguretat

Barcelona
PUIGCERDÀ

El consistori perseguirà i denunciarà les actituds incíviques

PUIGCERDÀ
societat

L’Ascensió de Granollers engega motors

GRANOLLERS
ROSES

L’Àrea de Turisme promou l’estalvi d’aigua en hotels i càmpings

ROSES