La Universitat Politècnica torna a l'Ajuntament de Deltebre 169.479 euros del polèmic POUM

Per l'alcalde, és «un molt bon acord» que restitueix la mala imatge donada

Dels 169.479 euros que la UPC retornarà a l'Ajuntament de Deltebre, 60.000 seran en metàl·lic i els 109.479,95 restants, en espècie. És a dir, es destinaran al projecte bàsic de la nova biblioteca pública de Deltebre, que s'encarregarà a la mateixa UPC. Aquest és l'acord al qual ha arribat després de mesos de negociació l'Ajuntament de Deltebre amb la UPC i que, segons l'alcalde, «restitueix la mala imatge donada» per l'equip redactor del nou POUM de Deltebre. Cal recordar que l'Ajuntament va optar, a final del 2007, per aturar la redacció del nou POUM, encarregada el desembre del 2005 a la UPC, després de l'allau d'al·legacions presentades pels veïns i que els grups de l'oposició denunciessen diverses incompatibilitats comeses per l'equip redactor i principalment pel seu director, Julián Galindo, designat per la UPC. Concretament, Galindo hauria cobrat a través de la seua empresa Metròpolis 8 una factura de 9.000 euros a un particular de Deltebre. El tema va ser denunciat a la fiscalia de Tortosa pel PP.

Ahir l'alcalde assegurava que l'Ajuntament no descarta de moment presentar algun tipus de contenciós contra l'equip tècnic del POUM, però que primer avaluarà si val la pena o no.

Pel que fa al nou POUM, «hauria de ser una prioritat, però és cosa de tots», va assenyalar Aspa tot avançant que la propera tardor es crearà una comissió de treball integrada per veïns, empresaris i polítics per tirar endavant un nou projecte urbanístic «consensuat». «Podem aprofitar bona part del document de criteris i intencions», va indicar Aspa, i va precisar que determinades propostes, com ara l'àrea verda a la zona industrial on s'havia d'impulsar un camp de golf queda descartat.

L'oposició, escèptica

Els grups de l'oposició posen en dubte que l'acord entre l'Ajuntament i la UPC siga tan bo com va voler vendre ahir l'alcalde, Gervasi Aspa. Així la portaveu de CiU, Imma Juan, va dir que el govern local ha optat per «passar de puntetes» sobre un tema que ha perjudicat moltíssim el municipi. «No ens han aclarit què passa amb els diners que l'Ajuntament va pagar en projectes complementaris al POUM i elaborats per membres del mateix equip redactor», va assenyalar Juan. El seu grup calcula en més de 150.000 euros la despesa del consistori en aquests projectes. A més, la portaveu convergent tampoc no veu clar que s'encarregue a la UPC la redacció del projecte bàsic de la biblioteca. «Això vol dir que haurà de redactar també el projecte executiu i fer-se càrrec de la direcció d'obres. És a dir, que encara hi sortirà guanyant», va afirmar. Pel que fa als projectes complementaris, l'alcalde va assegurar que la majoria es podran aprofitar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona