L'oposició de Deltebre demana un ple per anul·lar el conveni amb la UPC

Els tres grups de l'oposició a l'Ajuntament de Deltebre –CiU, PP i PSC– han fet pinya i demanen a l'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, que convoque un ple urgent i extraordinari per revocar l'acord de l'última comissió de govern, celebrada el 28 de juliol, en què es va aprovar el conveni subscrit entre l'Ajuntament i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per rescindir el conveni de redacció del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM). Segons els grups de l'oposició, aquest nou conveni amb la UPC «no reconeix en cap moment les irregularitats comeses durant l'elaboració del POUM i per tant falseja la informació», com va afirmar la portaveu del grup municipal de CiU, Imma Juan. Per la seua banda, el portaveu del PP, Joan Bertomeu, va posar èmfasi en el fet que el document subscrit per l'Ajuntament i la UPC no té l'aval de cap informe jurídic ni del secretari ni dels tècnics municipals. «I a més tanca la porta a la possibilitat que l'Ajuntament emprengui cap tipus d'acció judicial contra la UPC», va dir Bertomeu. «En aquest conveni l'alcalde no està defensant els interessos del poble», va manifestar el portaveu popular. «És un conveni de dubtosa legalitat i el que volem és que la UPC torne la totalitat dels diners», va afegir per la seua banda el portaveu socialista, Salvador Bertomeu.

Els tres grups troben insuficient que la UPC només retorne 60.000 euros dels 341.000 que l'Ajuntament va pagar per un POUM que s'ha hagut de suspendre i a més afirmen que també s'ha d'aclarir què passarà amb els 113.000 euros pagats en concepte de treballs complementaris del POUM.

Via judicial

L'alcalde està obligat a convocar aquest ple extraordinari perquè el demana més d'un terç del consistori i la data límit per celebrar-lo és el 3 de setembre. Paral·lelament continua obert el procés judicial iniciat pel grup municipal del PP, que va presentar una querella criminal contra l'equip redactor del pla després de certificar que havien incorregut en incompatibilitats greus i d'observar indicis de prevaricació i tràfic d'influències. El cas està en diligències prèvies al jutjat d'instrucció número 1 de Tortosa i no es descarta ampliar el procés i involucrar-hi la mateixa UPC o membres del govern local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona
BANYOLES

Detecten al Pla de l’Estany 50 colònies de gats amb 400 individus

BANYOLES

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA