Recta final a les obres del nou passeig de Tortosa i Roquetes

Alguns veïns lamenten l'eliminació de places d'aparcament

Ahir al matí, els responsables tècnics de la millora de la T-341, la carretera de Tortosa a Roquetes, supervisaven sobre el terrenys els últims detalls de l'obra, en què la Diputació de Tarragona ha invertit més d'1,3 milions d'euros. El projecte consisteix en el desdoblament d'un tram de 400 metres, entre la plaça Corona d'Aragó i el límit amb el terme municipal de Roquetes. En aquest punt també s'està construint una rotonda per distribuir el trànsit cap a la zona lúdica de Roquetes i el pla parcial del Camí de Roquetes; el nou hospital de Tortosa i el pla parcial de la Farinera, i el viver d'empreses que l'Ajuntament ha previst construir a les dependències de les antigues indústries Fabra.

En aquest sentit, fonts de la Diputació van confirmar ahir que l'obra està gairebé acabada, però que la inauguració oficial encara no té data. En qualsevol cas, serà «a finals de setembre o principis d'octubre», si bé el nou passeig s'obrirà completament al trànsit uns dies abans. De fet, els treballs s'han fet de manera que no ha estat necessari tallar del tot la circulació entre Tortosa i Roquetes. Durant la major part dels cinc mesos amb obres, els vianants i els vehicles han pogut passar per una de les dues parts de les calçada. I ara que ja han acabat l'asfaltatge de la carretera i les dues voreres, ja són hàbils un dels dos carrils en cada direcció.

La renovació de la carretera de Tortosa a Roquetes, que fins al gener del 2007 era de la Generalitat, és una obra molt esperada a les dues poblacions. Tot i així, ja s'han deixat sentir les primeres crítiques, ja que la vorera més ampla, de 9 metres i que incorpora un carril bici, ha suposat l'eliminació dels aparcaments en bateria del tram de l'avinguda dels Ports. «Com a mínim haurien pogut deixar una bona filera d'aparcaments fins arribar a Roquetes, ja que no calien unes voreres tan amples, i en aquesta zona no anem gens sobrats d'aparcaments», va lamentar un veí. Un altre veí va assenyalar que els quatre carrils, separats per una mitjana, seran massa estrets.

Tres dies d'actes per la inauguració de la seu de la Diputació a Tortosa

GUSTAU MORENO

La Diputació de Tarragona està enllestint el programa d'actes per la inauguració de la seua nova seu a Tortosa, que s'ha instal·lat a la Casa Climent del carrer Montcada. De fet, seran tres dies d'actes oficials. Així, el 16 de setembre es farà una presentació de la nova seu a la premsa i l'obertura del registre permanent de la Diputació a les Terres de l'Ebre, que permetrà atendre totes les gestions administratives i les tramitacions oficials. De fet, aquella mateixa tarda començaran les visites dels alcaldes, regidors i presidents comarcals del Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d'Ebre, i els dies 17 i 18 hi haurà recepcions institucionals amb els representants de la societat civil del territori. En la mateixa línia, la inauguració oficial de la seu de la Diputació serà el 18 de setembre, a les 20.00 hores.

La creació d'aquest nou servei descentralitzat –el primer d'una diputació a Catalunya, i també un cas únic a l'Estat– forma part del pla estratègic que la Diputació ha aprovat aquest mandat, potser l'últim abans de la creació de les vegueries, el 2011. La Casa Climent és un edifici modernista amb una façana esgrafiada i un mirador. A la planta baixa ja hi ha els serveis territorials d'Innovació, Universitats i Empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA