Comunicació

España, España! Resposta de la premsa de Madrid a la macromanifestació

Libertad Digital xifra la participació en 56.000 persones

ABC fa una portada doble amb una immensa bandera espanyola

El Mundo afima que la jornada d'ahir a Barcelona castiga el president Montilla

La manifestació històrica que es va celebrar ahir a Barcelona en defensa de l'Estatut i amb un clar crit en favor de la independència ha fet sorgir el nacionalisme més ranci de la premsa espanyola. No és gens fàcil destacar un mitjà, atès que tots juguen a veure qui la fa o la diu més grossa, tant els digitals, com els escrits i els televisius. No hi ha excepcions.

Potser caldria començar per la visió de Libertat Digital, la plataforma de Federico Jiménez Losantos, que obre el diari amb el titular «Montilla fuig després d'un intent d'agressió» i aporta una foto amb un text on es parla d'una manifestació contra la Constitució. Libertad Digital va contra el món i aporta unes dades espectaculars sobre la resposta de la ciutadania a la convocatòria. Segons la agència Efe, explica, a la manifestació van participar-hi 56.000 persones, una xifra, recorda, semblant a la de la jornada d'octubre de 2009 contra la llei de l'avortament. Els comentaris de les notícies tenen molt clar que ara el que cal és boicotejar qualsevol producte que tingui un mínim regust a Catalunya.

ABC ofereix aquest diumenge una portada i contraportada espectacular que embolcalla la portada real, amb una única bandera d'Espanya i un únic missatge: «España, España!». A dins es veu una fotografia de la manifestació, on es ressalta que Montilla lidera una marxa independentista i unes declaracions d'un dels jugadors catalanas de La Roja, Xavi Hernández. A més, a la gran majoria de pàgines interiors, un filet amb la bandera espanyola presideix totes les notícies. Els columnistes es dediquen a relacionar La Roja, la selecció espanyola de futbol, amb el patriotisme i la unitat nacional.

La Razón es presenta també molt futbolera. La final de la Copa del Món és el que apareix a la portada. Remarquen que és l'equip de 47 milions de persones. Per aquest diari, la manifestació es va fer en favor de l'Estatut i va ser un acte d'exaltació de l'independentisme radical. No s'oblida dels problemes finals que va patir el president José Montilla.

Per La Razón, res és important, llevat que la selecció de futbol és un element d'unió que caldria extrapolar-se arreu de l'Estat.

El Mundo és un altre dels grans mitjans de comunicació editats a Madrid i amb una visió centralista de l'Estat. Titula: «Montilla rep el seu càstig després de presidir la manifestació més gran contra Espanya». En el seu editorial afirma que és una paradoxa que una Catalunya que té, al seu parer, una autonomia de somni, se senti menyspreada com a poble. El Mundo diu que mai es trobarà un Tribunal Constitucional més condescendent amb les aspiracions del Principat que l'actual.

Àlex Salmón, director de l'edició catalana, afirma que La Roja s'ha convertit en una vacuna per la bandera espanyola a Catalunya.

El Mundo també porta a les seves pàgines interiors la minimanifestació de la diputada Rosa Díez a Madrid, davant del Tribunal Constitucional, per demanar respecte per a la Carta Magna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia