Tortosa i Patrimoni acorden refer ara les escales de la catedral i concretar més endavant la nova plaça

El bisbat encarregarà les primeres obres, que costaran uns 500.000 euros

L'escalinata d'accés a la catedral va ensorrar-se fa més de set anys, el 8 de maig del 2002. Però, a més de les escales, l'aiguat d'aquell dia també va provocar la caiguda d'una part de la muralla del castell de la Suda, que encara es troba apuntalada. A la reunió d'ahir, la comissió de Patrimoni va avalar la construcció de les noves escales de la catedral, que formen part d'un projecte de reforma integral de tot l'entorn. Per fer això, caldrà expropiar i enderrocar les cases de l'antiga façana fluvial, una actuació que permetrà urbanitzar la nova plaça de la Catedral i obrir la façana principal al riu. De fet, la comissió de Patrimoni va avaluar ahir la totalitat del projecte, tenint en compte les escales, la construcció de la plaça i l'enllaç d'aquesta amb els carrers d'accés; però només van donar llum verd a la primera fase.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va remarcar que la construcció de les escales quedarà «lligada» amb la segona fase del projecte, i que caldrà fer «una reflexió addicional» per concretar el punt de contacte de la plaça amb l'avinguda Felip Pedrell. «Ja podem treballar en un accés que serà provisional, però absolutament compatible», va afirmar Bel.

Una plataforma de cinc metres

GUSTAU MORENO

Ferran Bel va explicar que a la propera reunió de la comissió de Patrimoni també es veuran els projectes de reforma dels carrers Ciutat i Croera, que són els que enllacen amb els accessos a la catedral, perquè abans de final d'any també puguen començar les obres. Sobre les noves escales, l'alcalde va afegir-hi que consistiran en una plataforma elevada de cinc metres d'amplada, que ocuparà tota la llargària de la façana principal de la catedral. Segons Bel, hi haurà escales als laterals i a la part frontal d'aquest rectangle. Però ara només es construirà el tram de l'esquerra, a la part del carrer Croera, ja que encara no es pot construir ni a la part del davant de la catedral ni al costat del carrer Costa de Capellans. L'alcalde va precisar que més endavant faran la resta de les escales, quan s'haja finalitzat l'expropiació de les cases de la façana fluvial. Bel va afegir-hi que aquesta primera fase del projecte costarà uns 500.000 euros, i que el bisbat de Tortosa –els terrenys no són públics, sinó de l'Església– podria encarregar les obres, que encara no tenen data d'inici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MÚSICA

Núria Feliu, homenatjada al Palau de la Música

BARCELONA
premi

Carles Durà guanya el premi Roc Boronat

Barcelona

Barcelona dignifica els seus tresors arqueològics romans

Barcelona
festival de jazz d’escaldes-Engordany

Toquinho, Motis i Eastwood a Andorra

barcelona

Neix el Santvi Fest per apropar la música i la cultura a tots els públics

sant vicenç de montalt
televisió

La plataforma 3Cat supera els 100 milions de reproduccions en 6 mesos

barcelona
arts escèniques

Leticia Martín Ruiz serà la nova directora del Festival Grec

barcelona
memòria històrica

Barcelona homenatja George Orwell amb una placa commemorativa

barcelona
museu

Aprovat inicialment el projecte d’ampliació del Macba

barcelona