Tres punts d'estratègia al Camp Nou per començar la lliga amb victòria

El Barça debuta en la lliga amb una victòria aconseguida a pilota aturada

Els tres gols de l'equip de Guardiola van arribar en el servei de tres córners

Bojan va obrir la llauna i Keita va sentenciar abans de la mitja part

Ibrahimovic per fi es va estrenar amb un gol de cap en els últims minuts

Ahir no es va veure el Barça de les millors ocasions en l'estrena a la lliga del campió. Faltava el talent d'homes com Messi i Iniesta i es va notar el cansament acumulat en la final de la supercopa europea. Però l'equip de Pep Guardiola va aconseguir la victòria amb un marcador clar i contundent. Un triomf treballat, que es va haver de suar i que va arribar gràcies a les jugades d'estratègia. Tres gols en el servei de tres córners. Tres gols de cap. Un de Bojan, un de Keita i el tercer, el més esperat, d'Ibrahimovic, que va fer embogir els més de 70.000 espectadors que es van reunir a les graderies del Camp Nou.

D'entrada el Barça es va trobar un Sporting que li va presentar molts més problemes dels previstos. L'equip que dirigeix Manolo Preciado es va instal·lar en el seu camp, amb els onze homes per darrere de la pilota, com va fer el Xakhtar en la final de la supercopa europea i com faran la majoria d'equips aquest curs quan s'enfrontin al campió de lliga. Els asturians, però, i a diferència dels ucraïnesos, buscaven la porteria de Valdés quan recuperaven el control de la pilota. Va ser l'Sporting, de fet, qui va tenir la primera oportunitat clara per desnivellar el marcador, però la rematada de Diego Castro al minut 10 va marxar per sobre de la porteria blaugrana. Passaven els minuts i el Barcelona no trobava el seu joc. Els homes de Guardiola tenien molts problemes per desequilibrar quan s'acostaven a l'àrea rival. Sense Messi ni Henry ni Iniesta faltava talent en els últims metres i l'Sporting es trobava còmode i veia com creixia la seva autoestima amb una segona aproximació a l'àrea del Barça sense conseqüències. Xavi apareixia en comptades ocasions i el partit no acabava de poder-se desencallar.

Però el Barça dels cinc títols té molts recursos per guanyar els partits. I ahir va tornar a marcar en una d'aquelles jugades d'estratègia que tan agraden al cos tècnic que comanda Guardiola. Va ser en el minut 17 en el servei d'un córner provocat en una bona aparició de Xavi. El de Terrassa, un dels set jugadors del planter que ahir van formar part de l'alineació titular, va llançar des de la cantonada. Keita, el jugador més utilitzat per Guardiola en la pretemporada, va tocar de cap en el primer pal i Bojan va rematar en el segon davant la desesperació de Juan Pablo, el porter de l'Sporting.

El gol no va animar el Barça. Tot i haver fet quatre canvis en l'alineació titular respecte a l'equip que va haver de jugar una pròrroga divendres a Mònaco, l'equip de Guardiola es veia cansat. Faltaven idees i també forces i el tècnic no estava content a la banqueta. No era l'equip dominador de sempre, que tanca el rival a la seva àrea, i Ibrahimovic continuava sense aparèixer. Es nota que el suec encara no ha après els automatismes de l'equip. Tot i això, la tan característica profunditat de joc del Barça va aparèixer en els últims minuts de la primera part. Keita va rematar fora una centrada d'Alves en el minut 39 i Ibrahimovic va fer una bona desmarcada a l'espai dos minuts després que va veure perfectament Xavi, però la rematada del suec, massa innocent, va acabar a les mans de Juan Pablo. Més perillosa va ser la jugada individual protagonitzada per Bojan uns segons més tard, que va acabar en un altre córner. I una altra jugada d'aquelles que es mostren a la pissarra del vestidor va acabar en gol. Si la primera va servir per desencallar el partit, aquesta va servir per sentenciar-lo. Xavi va servir en curt a Alves. El brasiler, que va preferir començar a pensar en el Brasil-Argentina a partir d'avui, va fer una centrada perfecta al cap de Keita, que va marcar el segon, i així el malià es va convertir en el primer golejador del Barça no fet al planter d'aquest curs.

La falta de profunditat exhibida en la primera part va tenir rectificació en la segona, ja des de l'inici, principalment per la banda esquerra, en la qual ahir es va situar Bojan per intentar imitar els moviments d'un dels seus protectors, Thierry Henry. El de Linyola va rematar dues vegades amb perill en el primer quart d'hora i es va entendre molt bé amb Maxwell en una de les típiques pujades a l'atac del brasiler. Aquestes accions van merèixer els aplaudiments de Guardiola des de la banqueta. El de Santpedor per fi somreia, fins que va arribar una jugada que li va fer canviar la cara de cop. Maxwell va fer un mal gest quan intentava recuperar una pilota i de seguida es va estirar a la gespa queixant-se del genoll esquerre. El canvi per Abidal va ser immediat i caldrà esperar per saber l'abast de la lesió, que podria convertir-se en un contratemps si tenim en compte que la plantilla del Barça sembla bastant curta.

L'equip blaugrana i Ibrahimovic van continuar buscant el gol, però van ser altres jugadors els que van estar més a prop de marcar. Keita va poder repetir, novament de cap i en el servei d'un córner, en el minut 21, però la seva rematada va topar amb el pal. Ibrahimovic, per la seva part, es va dedicar a mostrar alguns tocs de qualitat i a provocar alguna targeta. Guardiola va decidir donar-li tot el partit. Perquè el suec necessitava el gol i també el públic volia que s'estrenés. Quan s'havia jugat més de mitja hora, va crear perill amb una rematada de cap després d'una bona centrada de Pedro. I el suec per fi es va estrenar en el minut 37. De cap, és clar, en el servei d'un altre córner i després d'una altra bona centrada d'Alves. El partit va acabar amb el públic entusiasmat amb Ibrahimovic i amb dos jugadors més del planter al camp. Fontàs i Jeffren, que va haver d'entrar per Bojan, també lesionat.

BARÇA-SPORTING
3-0
BARÇA:
Valdés, Alves, Piqué (Fontás, min.84), Puyol, Maxwell (Abidal, min.57), Sergio Busquets, Xavi, Keita, Pedro, Ibrahimovic i Bojan (Jeffren, min.80). .
SPORTING:
Juan Pablo, Sastre, Gregory, Botía, Canella, Michel, Diego Camacho (Bilic, min.57), De las Cuevas (Maldonado, min.71), Rivera, Diego Castro (José Angel, min.77) i Barral).
GOLS:
1-0 (18') Bojan, 2-0 (42') Keita i 3-0 (80') Ibrahimovic.
ÀRBITRE:
Ramírez Domínguez.
T.G.:
Barral i Rivera.
T.V.:
Cap.
COMENTARI:
71.973 espectadors al Camp Nou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.