Urbanisme

Tortosa

LA RECUPERACIÓ DEL NUCLI ANTIC

Expropiacions per allargar el passeig de Ronda

L'Ajuntament aprofita la reconstrucció del barri de la Pujada del Castell per prolongar el vial de circumval·lació del turó de la Suda

La rehabilitació de la Casa Brull entra en la recta final

L'Ajuntament de Tortosa ja ha activat l'expropiació de les cases afectades per la construcció del nou parc del Castell. La taxació conjunta dels cinc immobles per expropiar, situats al carrer dels Capellans, s'ha fixat en un preu de 90.000 euros, segons ha explicat la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Meritxell Roigé. En total, les cases tenen una superfície real de 285 metres quadrats. De fet, l'immoble més gran té 86,6 metres quadrats, però la finca més menuda només té 25,9 metres quadrats, segons el mateix projecte de taxació conjunta.

L'operació permetrà que el consistori puga disposar de les cases i els solars que li faltaven per esponjar i sanejar el barri de la Pujada del Castell, en el marc d'un dels projectes més ambiciosos del pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat). “Ja havíem adquirit i enderrocat altres habitatges, i també havíem netejat alguns solars, però encara ens faltaven aquests immobles per poder prolongar el passeig de Ronda”, ha detallat Roigé. Així, la regidora ha recordat que també ha calgut impulsar una modificació puntual del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), perquè la comissió de Patrimoni puga autoritzar un altre esponjament a les cases de la plaça de l'Absis, necessari per connectar l'actual passeig de Ronda amb la prolongació del vial de circumval·lació del turó de la Suda. De fet, Roigé ha remarcat que el nou parc del Castell serà la zona verda que recorrerà els peus del turó de la Suda, un cop reurbanitzat el barri. El sector del Castell té 9.500 metres quadrats entre la plaça de l'Absis i els carrers Costa del Castell i Sant Felip Neri, i la reurbanització del barri té un pressupost global de 6,5 milions.

LA XIFRA

9.500
metres quadrats
és la superfície afectada pel projecte de reforma del barri del Castell, inclòs en el Pincat.

Canvis en la façana de la plaça de l'Absis

GUSTAU MORENO

Les façanes de les cases de la plaça de l'Absis ja tenen una altra cara. La reforma de l'antiga Casa Brull, amb vistes al carrer Sant Felip Neri i a la plaça de l'Absis, ja ha entrat en la recta final. L'Ajuntament té previst instal·lar-hi la nova seu de l'àrea de Festes. L'actuació s'ha fet coincidint amb les obres de la nova plaça elevada del barri del Castell, que com el nou passeig de Ronda també servirà per oferir una vista insòlita del nucli antic i de la catedral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.