Tortosa i Roquetes, a un pas

El nou passeig que connecta les dues ciutats ha suposat una inversió de més d'1,3 milions

Tortosa i Roquetes estan avui més a prop. I només a un pas. El front dels dos ajuntament per evitar el tancament de la planta de Lear ha enfortit les relacions de dues ciutats que ahir, amb la inauguració del nou passeig entre Tortosa i Roquetes, van trobar un motiu de celebració enmig de les males notícies. Tot i els moments difícils, els dos alcaldes no podien amagar la seua satisfacció. El que abans era una carretera estreta i plena de clots, sense voreres i amb una il·luminació escassa, i que s'omplia de bassals si queien quatre gotes, ara és una avinguda urbana amb quatre carrils, dues voreres amples i un carril bici.

La Diputació de Tarragona ha invertit més d'1,3 milions d'euros en el desdoblament de l'antiga carretera T-341. Una obra que, a més de millorar la comunicació de vehicles, vianants i ciclistes entre les dues poblacions, també serà un dels principals accessos al nou hospital de les Terres de l'Ebre. De fet, la millora dels 400 metres de l'antiga carretera ha culminat amb la construcció d'una rotonda que dóna accés a la zona lúdica de Roquetes, però també als terrenys de l'hospital que es construirà al pla parcial de la Farinera, al límit del terme de Tortosa.

«Tot i que la major part de l'obra s'ha fet en el terme de Tortosa, la nova carretera és una infraestructura importantíssima per a la gent de Roquetes», va afirmar el seu alcalde, Francesc Gas. «En un dia de pluja com avui [ahir per al lector], hauria estat intransitable; però després de l'aiguat hem vist que continua en un estat excel·lent», va afegir-hi. «La pluja ha servit per demostrar que l'obra està molt ben acabada», va insistir. Gas va recordar que es tracta d'una obra «llargament reivindicada» per les dues poblacions, i que ara el nou passeig serà «tan utilitzat pels veïns de Roquetes com pels de Tortosa». Finalment, l'alcalde roquetenc va voler agrair l'esforç de l'Ajuntament de Tortosa per millorar el projecte original, així com el compromís de la Diputació per fer l'obra els dos primers anys del mandat.

Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa va assenyalar que la millora de la carretera ha estat «una actuació emblemàtica, històrica i molt desitjada», especialment pels veïns del barri de Ferreries. De fet, fins ara era una de les reivindicacions més antigues de l'associació de veïns. «La Generalitat va traspassar la carretera a la Diputació, i mentre refèiem el projecte vam fer una reparació d'urgència que va generar la desconfiança dels veïns, que es pensaven que ja no faríem el nou passeig», va recordar Ferran Bel amb la complicitat del president veïnal, Manolo Gamundi, que ahir també va assistir a l'acte.

3.300 euros per cada metre

GUSTAU MORENO

Tot i el matí de pluja i vent, la inauguració del nou passeig entre Tortosa i Roquetes va ser un acte que va aplegar regidors de les dues poblacions, així com nombrosos representants del món municipal del Baix Ebre. També hi eren el president de l'associació de veïns de Ferreries-Sant Vicent i alguns veïns de Roquetes, que van voler assistir a l'acte a títol personal. En el seu discurs, el president de la Diputació, Josep Poblet, va destacar la importància que tindrà l'avinguda per a les dues poblacions. A més, Poblet també va remarcar que el nou passeig ha tingut el cost per metre més elevat que ha tingut mai una obra de la Diputació. Així, cada metre de la nova carretera haurà costat uns 3.300 euros. «Més que una carretera, hem fet urbanisme», va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.