La policia de barri de Tortosa explicarà mesures d'autoprotecció per evitar robatoris als comerços

La policia local iniciarà a l'octubre la campanya informativa A Tortosa, comerç segur, amb l'objectiu de promoure l'autoprotecció dels comerciants del municipi. Els agents explicaran als botiguers una sèrie de mesures preventives per evitar robatoris, i també de quina manera han d'actuar en cas de ser-ne víctimes. Els agents de la policia de barri seran els encarregats de realitzar la campanya, tot fent visites porta a porta a les botigues dels barris que tenen assignats. «Una de les missions de la policia de proximitat és preventiva», va precisar ahir l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, durant la presentació de la campanya.

De fet, aquesta setmana tots els barris de Tortosa han quedat coberts amb la policia de proximitat, ja que la policia local ha incorporat cinc nous agents. Els policies recomanaran mesures com incrementar l'autoprotecció i fixar un límit de diners a la caixa, i també fer un transport intern i extern dels diners, sense horaris fixos i en quantitats petites. Una altra mesura útil és fer el recompte en un lloc tancat, i observar bé l'entorn a l'hora de traure els diners de la caixa. En cas de robatori, els agents suggeriran als comerciants que seguisquen les instruccions dels atracadors; però també que no toquen res que puga alterar les empremtes o indicis deixats pels delinqüents, així com que truquen ràpidament a la policia i demanen als possibles testimonis que no marxen. A banda, junt amb les recomanacions, la policia entregarà als comerciants uns adhesius amb el telèfon de la policia (092) i un full de descripció de sospitosos. Per la seua banda, l'inspector en cap de la policia local, Jesús Fernández, va recordar que el pla d'acció municipal (PAM) ja preveia que es fes aquesta campanya destinada als comerciants, que són considerats «un grup de risc».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.