Política

Terres de l'Ebre

Bel fa entrar el Decathlon en campanya

L'Ajuntament de Tortosa ven una de les cinc finques que ocuparà el centre comercial dedicat a la venda de roba esportiva

Iniciativa critica un anunci que també tindrà efectes a Amposta

En plena campanya electoral, a poc més d'una setmana de les eleccions municipals, l'Ajuntament de Tortosa va confirmar ahir oficialment la instal·lació d'una botiga de la multinacional francesa Decathlon a la ciutat. Ho va fer a través d'un comunicat, a les vuit del matí, amb declaracions de l'alcalde i candidat de CiU a la reelecció, Ferran Bel. En realitat, però, Decathlon ja feia mesos que tenia la llicència d'obres per aixecar una nau a Tortosa, com va publicar El Punt el 28 de desembre passat. No era cap innocentada. Tot i que també s'havia especulat amb la possible instal·lació d'un Decathlon a Amposta, feia més de dos anys que l'Ajuntament tortosí i l'empresa buscaven uns terrenys en el pla parcial Portal de Ciutat Centre. Però, al desembre, Bel no va voler confirmar la notícia, si bé la previsió municipal ja era que Decathlon podria obrir les portes a Tortosa el Nadal del 2011.

Aquesta és, de fet, la data que ara dóna l'Ajuntament, amb la promesa que Decathlon crearà fins a 60 llocs de treball directes i una desena d'indirectes. De fet, un cartell de Decathlon ja anima la gent a penjar el seu currículum en el web de l'empresa, que ocuparà una parcel·la de 12.880 metres quadrats. La finca ha estat adquirida a cinc propietaris, un dels quals és l'Ajuntament. La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va viatjar dijous a Madrid per signar la venda de la parcel·la municipal. Segons el consistori, les obres començaran en breu. En aquest sentit, els terrenys ja han estat netejats, i queden entre l'autovia de l'Aldea i el nou passeig del Canal, i entre el nou Centre d'Acollida Turística (CAT) i el nou hipermercat que Mercadona ja està construint. “La implantació de Decathlon és molt important perquè complementa les inversions que han fet a la mateixa zona empreses com ara McDonald's i Mercadona, o les que s'anunciaran d'aquí a poques setmanes”, va argumentar Bel. El candidat d'Iniciativa, Jaume Forcadell, ha celebrat la implantació d'una altra empresa a la ciutat, però en canvi va ser el primer a criticar durament “l'electoralisme” de l'anunci fet ahir pel candidat de CiU. El Decathlon ha entrat en campanya electoral, tant a Tortosa com a Amposta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.