Política

Tortosa

Monclús confirma que ERC espera la trucada de Bel

El candidat republicà apunta que l'executiva local ha d'analitzar els resultats electorals i definir “com cal actuar” si CiU els ofereix la reedició del pacte

Tot i que CiU va aconseguir diumenge una espectacular majoria absoluta amb dotze regidors, Ferran Bel va afirmar dilluns que encara no havia descartat arribar a un pacte estable de govern amb alguna de les forces polítiques del nou consistori. Una afirmació que va provocar el malestar d'alguns militants de CiU, ja que consideren que Bel hauria de governar en solitari aprofitant la majoria absoluta. En canvi, les declaracions de l'alcalde sí que han obert una finestra a l'esperança a Esquerra, per la possibilitat de reeditar l'actual pacte de govern. Així, el candidat Josep Felip Monclús va assenyalar que l'executiva local d'ERC havia de reunir-se ahir a la nit per analitzar a fons els resultats electorals i definir “com cal actuar” si finalment es produeix el contacte i l'oferta de Bel. De fet, la realitat, segons Monclús, és que tres dies després de les eleccions CiU i ERC encara no havien parlat de la reedició del pacte. En aquest sentit, també és cert que Bel va dir dilluns que no descartava ni Iniciativa ni el PP, i que d'entrada només rebutja l'acord amb el PSC i amb PxC. A més, tant durant la campanya com després de les eleccions, Bel ha criticat el to i l'enfocament de la campanya d'ERC. Segons l'alcalde, el nou candidat republicà apostava per fer un tripartit amb el PSC i ICV, ja que “ha renunciat completament a l'acció de govern feta pels regidors d'ERC, Ricard Forés i Valentí Marín”. A banda, a CiU tampoc ha agradat gens que ERC ataqués Bel pel fre de la Generalitat al nou hospital de Tortosa i a la vegueria de l'Ebre, o per les retallades en salut.

ERC i el PSC, més a prop a Deltebre

G.M.

L'alcalde i candidat d'ERC a Deltebre, Gervasi Aspa, va explicar ahir que ja ha iniciat la tanda de contactes amb la resta de candidats que han tingut representació. Així, ahir mateix havia de parlar amb el candidat del PP, Joan Bertomeu, i avui dijous també té previst parlar amb el candidat de CiU, Lluís Soler. Finalment, Aspa es reunirà dilluns amb el candidat del PSC, José Emilio Bertomeu. A Deltebre, ERC ha aconseguit set regidors; CiU en té cinc; el PSC, tres, i el PP, dos. Així, com que CiU pràcticament té descartat fer un pacte de tots contra Aspa i al PSC hi ha hagut membres de la candidatura que no acceptarien un acord amb CiU, el pacte que sembla més proper és el d'ERC amb els socialistes. Amb tot, Aspa tampoc no té del tot descartat intentar un govern en minoria.

D'altra banda, Aspa –que també és president d'Esquerra a l'Ebre– va assenyalar que encara no han començat a estudiar possibles pactes als consells comarcals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.