Economia

Les Terres de l'Ebre impulsaran una xarxa de vivers d'empreses per dinamitzar l'economia

El govern i l'administració local crearan una agència de desenvolupament regional

El delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó; el subdirector general d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses del Departament de Treball, Lluís Rodríguez, i el director dels serveis territorials de Treball a l'Ebre, José Martín, es van reunir ahir amb les sis administracions locals que tenen en funcionament o projectat un viver d'empreses per proposar-los la creació d'un ens de promoció econòmica. «L'objectiu és sumar esforços, generar sinergies i fer més viables econòmicament els vivers d'empresa», va explicar Salvadó. De fet, l'experiència ja existeix en altres llocs com l'àrea metropolitana i Girona, i consisteix en la creació d'una agència de desenvolupament regional. «Si avui la preocupació principal de la ciutadania és la situació econòmica, el més lògic és que la resposta la donem des del govern però també des de l'administració local», va assenyalar Salvadó. En aquest sentit, el govern encarregarà un estudi per determinar com ha de funcionar aquest nou organisme, que estarà llest en el termini d'un parell de mesos.

A més de la xarxa de vivers d'empreses, l'agència de desenvolupament regional disposarà d'una estructura que treballarà per captar inversions al territori i per dinamitzar l'economia de les Terres de l'Ebre, clarament perjudicada per la crisi econòmica. L'agència regional també tindrà un consell social amb representació dels agents econòmics i socials de les comarques ebrenques.

Sis vivers d'empreses

L'oferta de vivers d'empreses a les Terres de l'Ebre es multiplicarà en els pròxims dos anys. Així, al viver d'empreses del Consell Comarcal del Baix Ebre, que està emplaçat al polígon Venta Nova de Camarles, i al de Flix s'hi afegiran els projectes que impulsen els ajuntaments de Gandesa, Tortosa i la Sénia, i el Consell Comarcal del Montsià, a proposta dels ajuntaments de la Galera i Godall. Amb el suport a aquests centres, que faciliten la creació d'una empresa a joves emprenedors, el govern pretén dinamitzar l'economia de l'Ebre. De fet, la creació de l'agència de desenvolupament regional i la integració de l'IES de l'Ebre a la xarxa de centres integrals de formació professional són dues de les accions del pla d'industrialització.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.