Huguet qualifica de «reminiscències del passat» l'aposta de Salou per acollir milers d'estudiants britànics

Es mostra confiat que el sector turístic i l'Ajuntament aniran marginant aquest model

El conseller va ser dur en les seves declaracions referint-se a aquest tipus de turisme: «Són reminiscències d'un model turístic del passat que Catalunya ha superat» i es va mostrar convençut que «Salou l'anirà marginant com s'ha fet en d'altres ocasions». El conseller va assegurar que el sector turístic i l'Ajuntament son els responsables que a la població arribi aquest tipus de turisme i els va demanar que apostin per un turisme de qualitat i basat en la identitat del país.

Huguet va aprofitar per demanar als ajuntaments que apliquin les ordenances cíviques per evitar la degradació de les destinacions turístiques com Lloret de Mar o Salou, que reben nombrosos grups de joves amb ganes de festa. «Quan hi ha masses hi ha risc, però s'elimina aquest risc si el codi civil està ben delimitat.» I va indicar que no existeix «un turista dolent sinó destinacions dolentes».

El conseller va ser ahir a Girona per presentar el pla estratègic de turisme de les comarques de Girona per al període 2011-2015 que realitza el Patronat de Turisme. El projecte costarà 100.000 euros, dels quals el govern n'aporta 60.000 i la resta, la Diputació de Girona.

Prop del 75% d'ocupació

Les reserves de darrera hora a les comarques gironines fan que l'ocupació turística d'aquesta Setmana Santa marcada per la crisi econòmica i també per la mala imatge que ha donat la manca d'electricitat per culpa de les darreres nevades pugui ser propera al 75 per cent, segons dades facilitades per la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona.

Els moments forts, que, com cada any, són de divendres a diumenge, seran dies que «mouran molta gent». La mitjana de contractació és d'1,5 dies i el perfil del visitant és bàsicament nacional, ja que aquest és el que es refia de les ofertes d'última hora.

Pel que fa al sector de restauració, les reserves fetes per a aquests quatre dies festius oscil·len entre el 35 i el 60 per cent de la capacitat de cada restaurant. La resta es completen amb reserves d'última hora. També s'espera que hi hagi turisme de segona residència, que també freqüenta els restaurants, tot i que en menor mesura a causa de la crisi.

Aquesta Setmana Santa es presenta molt favorable per a les estacions d'esquí de les comarques gironines, amb gruixos importants de neu i la majoria de pistes obertes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.