Sabaté denuncia la «permissivitat» del govern de Salou amb locals d'oci nocturn

El delegat critica el Saloufest i l'Ajuntament recorda que les famílies són el tipus de visitant més habitual

Sabaté va tornar a incidir en la suposada «connivència» del govern de Salou amb una part del sector de l'oci nocturn, una connexió que el grup municipal del PSC ja havia denunciat fa alguns mesos amb motiu d'una polèmica festa que es va celebrar a la platja. «Estic convençut que hi ha unes pressions d'aquest sector que l'Ajuntament no pot resistir», va assegurar Sabaté, que va vincular aquesta relació amb la polèmica que ha generat la vuitena edició d'aquesta festa, que fins demà reunirà més de 4.000 joves britànics al municipi. Sabaté, a més, va considerar «intolerable» la imatge que s'està projectant de Salou i de Catalunya, i va avançar que el govern català farà esforços perquè aquesta situació no es repeteixi l'any vinent. «Hem de fer entendre als hotelers que no és per aquí per on ha d'anar la cosa», va afirmar Sabaté. El delegat va advertir que aquest tipus de celebracions només comporten un benefici a curt termini, i va subratllar que poden «desfer tots els esforços» per millorar el model turístic català.

La directora general de Comerç. Gemma Puig, es va referir també a la polèmica recordant que la prioritat és «una bona qualitat turística, una bona qualitat comercial i una bona qualitat de visitants».

El PP defensa Salou

El diputat del PP al Parlament de Catalunya Rafael Luna va respondre ahir les declaracions de Sabaté i Huguet sobre el Saloufest i va considerar «una injustícia» que el govern català demani als hotelers que «renunciïn, en un moment de greu crisi, als 5 milions» que suposa la polèmica festa. Luna critica que la Generalitat «no hagi mogut ni un dit per potenciar» els atractius i la «varietat» de l'oferta turística de la Costa Daurada, i va qualificar de «desvergonyiment» les paraules d'Huguet, que va dir que es posava en perill la marca de turisme familiar de Salou. A més, el popular va recomanar a Sabaté que renunciï al càrrec de delegat «si vol fer declaracions com a cap de llista del PSC».

LES FRASES

ALBERTO DEL HIERRO
REGIDOR DE TURISME (PP)
«No pot ser que es posi en dubte el model de turisme familiar quan el 60% dels dos milions de visitants que rebem cada any corresponen a famílies»
ZACARÍAS HENAR
PORTAVEU DEL PSC A SALOU
«El govern ha fet servir la política del silenci i de mirar cap a un altre costat. La situació exigia la compareixença pública de l'alcalde per donar suport al model turístic»
PABLO OTAL
PORTAVEU DE RDS A SALOU
«Cal que siguem tots autocrítics»
«Hem de buscar els mecanismes per evitar que això es repeteixi i fer-ho amb consens»

Crítiques a la gestió de la crisi

El govern municipal de Salou va mantenir ahir la seva línia de silenci i «prudència» a l'hora de referir-se al Saloufest, tot i les preguntes que li va plantejar en el ple municipal l'oposició, especialment el grup del PSC. Tan sols el regidor de Turisme, Alberto del Hierro, va voler subratllar el caràcter minoritari dels 8.000 universitaris britànics que han visitat Salou en comparació amb «els dos milions de visitants» que rep la capital de la Costa Daurada cada any. «El 60% dels nostres visitants responen al perfil de turisme familiar», va defensar el regidor.

El PSC va ser l'únic grup que va posar en dubte la política de silenci «i de mirar cap a un altre costat» de l'executiu local, segons va criticar el portaveu, Zacarías Henar. «La situació exigia la compareixença pública de l'alcalde», va reclamar el regidor socialista, que va considerar imprescindible que Granados hagués donat «suport públic» al model turístic del municipi, a més de «garantir el compliment de la normativa general i de les ordenances que regulen l'espai públic». Els socialistes van lamentar que la polèmica entorn d'aquesta festa universitària que combina l'esport i l'oci nocturn hagi «danyat de forma clara la imatge turística de Salou» i van reclamar la recerca del «consens» per «restituir la credibilitat malmesa». Des de RDS, Pablo Otal va demanar al govern «una anàlisi acurada» i un exercici «d'autocrítica», a més de cercar els mecanismes per evitar l'esclat, en el futur, de polèmiques similars.

L'executiu local, per la seva banda, va subratllar que ja té «un full de ruta» i un calendari de reunions fixat. La setmana vinent, a més, està previst que es faci una valoració a fons de la polèmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins