La policia local de Salou va fer de mitjana cinc actuacions cada nit relacionades amb el Saloufest

La majoria d'incidents tractats van ser queixes per soroll, furts i trasllats al CAP

L'Ajuntament de Salou va fer públiques ahir les dades de balanç de les actuacions fetes per la policia local durant les dues tongades del Saloufest, la festa per a joves britànics que combinava esport i sortides a locals d'oci nocturn. En total, durant les nits d'estada dels 8.000 universitaris (del 28 al 31 de març i del 6 al 10 d'abril), la policia local va fer 158 actuacions, però d'aquestes tan sols 47 (prop d'un 30%) van estar relacionades amb el Saloufest. De mitjana, es van fer cinc sortides cada nit per algun incident referent a la polèmica festa; tot i això, durant la primera tongada es van registrar més incidents, i la mitjana s'eleva fins a les set actuacions per nit.

Les actuacions del cos van incloure l'atenció de queixes de veïns per excés de soroll a causa de la gresca dels joves al carrer, però també denúncies dels mateixos participants del Saloufest per haver estat víctimes de furts. Els agents també van actuar en casos en què va ser necessari el trasllat d'algun dels joves britànics al CAP de Salou.

Segons les dades municipals, aquest balanç és molt més baix que el nombre d'actuacions que es fan durant la temporada alta. Així, durant la setmana del 10 al 16 d'agost de l'any passat es van registrar 374 actuacions, amb una mitjana de 53 sortides per nit.

La factura

Pel que fa al cost que ha tingut per a l'Ajuntament aquesta festa, el consistori va informar que havia pagat 2.500 euros extres durant la primera tongada per reforçar la plantilla de la policia local, i 5.000 més durant la segona setmana, tot i que en aquest cas el reforç es va fer també per la visita d'un contingent important de turistes bascos. Per tant, l'Ajuntament valora que la factura en seguretat se situa en 5.000 euros per al global de la festa, mentre que destaca que durant la Setmana Santa passada es van haver de pagar 24.000 euros per reforçar les patrulles de trànsit i de seguretat al municipi.

L'Ajuntament no va haver de pagar cap extra per reforçar els serveis de neteja i manteniment de la via pública, ja que els contractes amb les concessionàries ja inclouen en la quota mensual aquests conceptes.

Crítiques del PSC

El principal grup de l'oposició, el PSC, va respondre ahir al comunicat fet públic dimarts pel consistori, amb el suport d'altres agents del sector turístic. El regidor Toni Brull va lamentar que no s'hagi buscat el consens amb els grups de l'oposició, i considera que el govern local admetia de manera «indirecta» que el Saloufest havia comportat problemes al municipi.

INCIDENTS POLICIALS

Total d'actuacions durant el Saloufest
158
Sortides relacionades amb el Saloufest
47
Mitjana d'actuacions per nit relacionades amb la festa
5
Actuacions relacionades amb el Saloufest del 28 al 31 de març
26 (d'un total de 93)
Actuacions relacionades amb el Saloufest del 6 al 10 d'abril
21 (d'un total de 65)
Actuacions policials del 10 al 16 d'agost de 2009
374 (amb una mitjana de 53 actuacions per nit)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA