Desvinculen el Saloufest del turisme de borratxera, tot i que s'anuncia com a tal

L'Ajuntament de Salou diu que la celebració té una finalitat esportiva, si bé el full volant de l'acte fa referències al consum d'alcohol

«Cinc mil estudiants de festa, menjant, jugant, saltant, desfilant, bevent, ballant i esclafant-se els uns als altres.» Aquesta és la frase que encapçala el full volant que dóna a conèixer les activitats programades en la gran festa universitària que començarà demà a Salou, on en les dues pròximes setmanes desembarcaran ni més ni menys que 8.400 estudiants anglesos. L'organització de l'estada ha estat a càrrec de l'agència britànica I Love Tour, que ha ideat per als joves uns dies en què es combinarà l'esport, el lleure i les sortides nocturnes, a les quals es fa una menció especial. De fet, als mateixos fulls volants, a part d'aparèixer-hi fotografies de nois consumint alcohol, s'hi llegeixen textos que resumeixen aquesta experiència en clau d'humor i bogeria –vegeu gràfic.

Des de l'Ajuntament de Salou, però, es va desvincular ahir el Saloufest del turisme de borratxera, i es va defensar els beneficis que reporta aquesta activitat. El regidor de Seguretat, Alberto del Hierro, va assenyalar que es tracta «d'uns viatges programats que el municipi ha acollit des del 2002» i que tenen «una clara finalitat esportiva», ja que hi ha dos dies en què els nois poden participar en competicions i practicar esport en instal·lacions de Reus, Tarragona i Terrassa que s'han llogat amb aquesta finalitat. «Per sort, fa temps que la nostra localitat ja no s'associa al turisme de borratxera, que realment no aportava res de bo. Des de fa sis anys, disposem d'un segell de turisme familiar ben avalat per la bona feina feta», va afegir el regidor.

Un 20% més d'agents

El nombre de públic del Saloufest ha anat creixent de manera exponencial. El 2002, s'hi van apuntar uns 300 estudiants universitaris, mentre que l'any passat ja en van ser 6.500 i enguany fins i tot s'ha superat aquesta xifra, ja que s'ha arribat als 8.400 joves. D'aquests, demà n'arribaran la meitat, que passaran 4 nits a Salou i que es desplaçaran a la ciutat amb una vuitantena d'autobusos; mentre que l'estada del segon grup serà del 6 al 10 d'abril. Tots ells s'allotjaran en set hotels, situats en carrers com ara el Pompeu Fabra i el Vendrell, és a dir, a la zona nord de la ciutat. Per tal de garantir l'ordre i la seguretat, la policia local ha muntat un dispositiu de trànsit i un altre relacionat amb l'oci nocturn, que es farà amb la col·laboració dels Mossos i en què hi haurà un 20% més d'efectius que en els serveis ordinaris.

D'altra banda, Del Hierro va matisar que el Saloufest no té cap mena de relació amb la festa de característiques similars que se celebrava a Calella, on s'ha deixat d'organitzar a partir de l'aprovació d'una ordenança de civisme. «A Calella, es lliurava un braçalet als estudiants per indicar que tenien l'oferta del ‘tot inclòs' als bars. Nosaltres això no ho hem fet ni ho farem perquè és una pràctica il·legal i perquè danyaria la imatge de la població.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA