El viver d'empreses de Tortosa anirà on hi havia les oficines d'Indústries Fabra

L'equipament tindrà dinou despatxos i vuit tallers i representarà més de 2 milions d'euros d'inversió

«Comparat amb altres territoris, a les Terres de l'Ebre hi ha un cert dèficit de vivers d'empreses; per això impulsem el de Tortosa», va remarcar ahir el regidor de Promoció Econòmica, Ricard Forés, a més de precisar que actualment només funcionen dos vivers al territori –el de Camarles i el de Flix–, i en el cas del de Camarles –l'únic de la comarca del Baix Ebre– actualment està complet i fins i tot hi ha llista d'espera. Ahir Forés va presentar el projecte constructiu del viver d'empreses de Tortosa, que se situarà al barri de Ferreries, on fins fa pocs anys s'impartien les classes de la Universitat Internacional de Catalunya. «Creiem que és un lloc estratègic», va opinar Forés, i va indicar que està situat al costat de l'eix de l'Ebre i del polígon de la Ravaleta, amb el qual es millorarà la connexió a través d'una rotonda, i a més tindrà un important sentit urbà, ja que s'hi pot accedir a peu des de Tortosa.

Pel que fa al projecte constructiu, té un pressupost global de 2.172.048 euros i inclou una intervenció integral a l'edifici existent per destinar-lo a oficines i la construcció d'un edifici de nova planta per a tallers. En total hi haurà dinou despatxos d'entre 20 i 39 metres quadrats, amb una superfície útil total de 1.750 metres quadrats organitzats en planta baixa i dues plantes al voltant d'un pati central. I vuit tallers d'entre 105 i 110 metres quadrats que s'instal·laran en una nau adjacent de nova construcció de 873 metres quadrats. El viver inclourà serveis de formació i d'assessorament jurídic i financer.

Amb vista a futures ampliacions, el regidor de Promoció Econòmica no ha descartat que pugui plantejar-se la creació d'un centre de negocis. L'objectiu és que cada tres anys passin quinze empreses pel viver i que «d'aquí surtin sectors econòmics emergents» vinculats amb les noves tecnologies.

Un projecte dividit en tres fases

El projecte de nou viver s'ha dividit en tres fases i ara l'Ajuntament iniciarà la primera, consistent a remodelar l'edifici, fer-hi les zones comunes i adequar-lo per crear-hi nou oficines i sis tallers en una nau adjacent. El pressupost d'aquesta primera fase és d'1.635.583 euros. L'Ajuntament està pendent de la resolució de subvencions sol·licitades a la Diputació de Tarragona i als fons Feder per tal d'iniciar la inversió, que podrien arribar com a màxim al 75% del cost del projecte. Per tant, a hores d'ara és difícil precisar una data d'inici de les obres. «Primer hem de saber de quants diners disposem i quants més hi pot posar l'Ajuntament», va dir el regidor de Promoció Econòmica, i va precisar que l'objectiu del consistori és que almenys aquesta primera fase estiga acabada en aquest mandat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.