Convoquen Poblet al Parlament a l'hora que vol votar contra les vegueries a la Diputació

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha estat cridat a comparèixer aquest divendres al Parlament de Catalunya, juntament amb els seus homònims de Barcelona, Girona i Lleida, entre les onze del matí i la una del migdia, segons l'horari fet públic ahir, perquè aporti la seva visió de la llei de vegueries que impulsa el govern. A la mateixa hora –les onze del matí–, justament hi ha convocada la sessió plenària ordinària del març de l'ens intercomarcal a Tarragona, l'últim punt de la qual –també fet públic ahir– és una moció presentada per CiU –grup a què pertany Poblet– per demanar, precisament, que es paralitzi la tramitació del projecte de la llei de vegueries. Es dóna el cas que l'aprovació de la moció –se suposa que garantit el suport del PP, soci de govern a l'ens– perillarà si Poblet falta, ja que llavors CiU i el PP sumarien tants diputats –tretze– com el PSC i ERC, que hi haurien de votar en contra. De tota manera, fonts de la Diputació ja apuntaven ahir a la tarda a un possible ajornament del ple, i en tot cas asseguraven que la moció de CiU «s'està parlant entre tots perquè sigui pactada»; per tant, veuen complicat que s'arribi a una hipotètica situació d'empat tècnic. «No s'ha donat mai en la història democràtica de la institució», recordaven.

Pérez i Bel, també

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, també compareixerà al Parlament, a partir de les cinc de la tarda, per defensar la capitalitat, i la condició de capital, de la ciutat en la futura vegueria, que vol que s'anomeni «de Tarragona» i no «del Camp de Tarragona». No serà, però, l'únic alcalde del territori cridat, ja que també hi aniran el de Reus, Lluís Miquel Pérez, i el de Tortosa, Ferran Bel. No ho farà, en canvi, l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, que en els últims mesos s'ha pronunciat per una capitalitat compartida a la futura vegueria de les Terres de l'Ebre, ni l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, per defensar la vegueria del Penedès. El govern tampoc va acceptar, com havia demanat CiU, que compareguessin els presidents dels 41 consells comarcals, ni entitats del territori com ara Mou-te per Tarragona i cambres de comerç com les de Reus i Tarragona, que també ho havien sol·licitat.

La diputada socialista vallenca Núria Segú ho justificava perquè no eren més que «maniobres» de l'oposició per «dilatar la tramitació de la llei i fer-la inviable». En canvi, Segú veu «molt adient» que els alcaldes de Reus i Tarragona puguin exposar els seus arguments «directament» a la comissió d'Afers Institucionals, atesa la «transcendència» de la llei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
polítiques

Junqueras deixarà la direcció d’ERC després del 9-J

barcelona

Mort per extenuació a Gaza

Barcelona
Marcel Comas
Cap de l’oposició a Montmeló (Canviem Montmeló)

“S’ha de poder fer més en salut, educació i habitatge”

Montmeló
Cristina Capó
Alcaldessa de Santa Pau (Units per Santa Pau-AM)

“Volem que el castell torni a ser el cor de Santa Pau”

Santa Pau
Estat Espanyol

Una comunitat de monges de Burgos abandona l’església catòlica

Barcelona
estats units

Biden i Trump acorden celebrar dos debats electorals televisats

barcelona
Països Baixos

L’extrema dreta arriba a un acord de coalició amb tres partits de centre i dreta

Barcelona
Suïssa

Condemnen un exministre gambià per crims contra la humanitat

barcelona
Política

Mor Imma Costa, alcaldessa de l’Ajuntament del Montmell durant 16 anys