Política

Aparten d'Immigració l'edil de Cunit que va criticar la moció del burca

La socialista Sílvia Martínez continuarà dins del govern dirigint Serveis Socials

En principi, la regidora socialista continuarà dins del govern local (format pel PSC i el PP) dirigint les altres dues àrees que té delegades, Serveis Socials i Joventut. Així ho van indicar fonts del consistori cunitenc i la mateixa edil, que no va voler concretar si aquesta decisió de l'alcaldessa pot afectar a la llarga la seva continuïtat a l'executiu municipal. Segons marca el decret signat per Alberich el 29 de juny passat, serà l'alcaldessa qui a partir d'ara assumirà l'àrea de Polítiques d'Igualtat, que, entre altres camps, és la que dirigeix les polítiques d'immigració al municipi.

Fonts de l'Ajuntament de Cunit van limitar-se a relacionar ahir la retirada de les competències amb una «reestructuració» del cartipàs municipal per tal d'impulsar les polítiques d'igualtat, i no van voler entrar a valorar si la decisió està relacionada o no amb les crítiques que Martínez va fer públicament sobre la moció de prohibició de l'ús del burca i el nicab o vel integral a edificis de titularitat municipal.

Poc abans que la moció passés pel ple, el 28 de juny passat, Martínez va anunciar que es desmarcaria de la posició de la resta del govern i s'abstindria en la posició ja que considerava «desgavellada» i una «absurditat total» la mesura. L'edil, però, finalment va rectificar i durant el ple municipal va votar a favor de la moció, i va arribar fins i tot a disculpar-se amb els seus companys de partit.

Silenci de l'afectada

La regidora Sílvia Martínez va declinar ahir fer cap tipus de declaració sobre la seva retirada parcial de competències al govern cunitenc, tot i que tampoc va desmentir la relació entre el decret de l'alcaldessa i la polèmica entorn de la moció del burca. «Ara necessito desconnectar i no vull dir absolutament res», va declarar. Fins ara, Martínez dirigia l'àrea de la qual depenia la mediadora cultural Fàtima Ghailan, que va denunciar l'imam de Cunit per presumptes amenaces, cas que ara està pendent de sentència. La regidora ja es va veure afectada per una altra reestructuració del cartipàs l'any passat, quan va deixar l'àrea d'Educació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tot recordant

Fèlix Goñi i Roura, l’inici de Terra Lliure

àsia

Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen un triomf de Modi

barcelona
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la seva cúpula, que presdirà Lluís Llarch

barcelona