Política

Militants i consellers nacionals de Convergència creen la plataforma Desfederem-nos

Militants i consellers nacionals de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) han impulsat una plataforma dins del partit per plantejar en el pròxim Congrés de CDC la dissolució de la federació CiU. Així ho expliquen a la seva pàgina web, desfederem-nos.info, en què recullen adhesions per "crear un corrent intern" que "condueixi cap a replantejar-se la necessitat o el sentit d'estar federats".

La web es va crear el 27 de juny i el dia 30 es va publicar la intervenció que un conseller nacional, Lluís Rovira, va fer durant el consell nacional de CDC en què es diu que "L.R. s’adreça al Secretari General de CDC per manifestar-li que la insatisfacció de la relació amb Unió ha motivat que s’apleguin alguns militants i consellers nacionals que cerquen complicitats per crear una plataforma dins del partit perquè plantegi al proper Congrés de CDC la dissolució de la Federació".

La cohesió interna de CiU
Durant la intervenció de Rovira, recorda que "des del Congrés extraordinari de Tarragona el 2001 no s’han assolit les fites proposades a nivell de cohesió interna de la Federació. Els dos partits semblen tenir projectes polítics diferents, cosa palpable a voltes tant al Parlament com a les Corts espanyoles. La clau de CDC ja no pot obrir el pany d’UDC. Davant d’això, la plataforma esmentada ha creat una pàgina web www.desfederem-nos.info per visualitzar-se i atraure adhesions i l’interès dels militants".

A la mateixa web s'explica quina és la raó de la iniciativa. En l'apartat Qui i què som s'explica que són "gent propera a Convergència, respectuosos amb els dos partits de la Federació" que s'han constituït com a plataforma per crear un corrent intern que condueixi cap a replantejar-se "la necessitat o el sentit d'estar federats" perquè volen fer una proposta "seriosa de desfederació al Congrés de CDC".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.