Política

Mas i Duran pactaran al juliol l'estratègia electoral conjunta

El secretari general de Convergència, Artur Mas, i el president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, han acordat que l'executiva de CiU es reuneixi abans d'acabar el mes de juliol i concreti de forma col·legiada l'estratègia a seguir en les pròximes eleccions generals.

Segons que han explicat a Efe fonts de CDC i UDC, Mas i Duran s'han reunit aquest matí durant dues hores a la seu d'Unió Democràtica per canalitzar el debat intern a CiU sobre l'estratègia electoral, motiu de disputa entre convergents i socialcristians durant l'última setmana.

La reunió, que es va acordar la setmana passada per rebaixar la tensió, s'ha desenvolupat en un clima "positiu i cordial", segons les citades fonts, i ha servit per encarrilar el debat, encara que no ha tancat la discussió, que seguirà oberta fins que la direcció de CiU acordi una posició comuna.

Possible pacte a Madrid
En la trobada, centrada en les condicions que ha de plantejar CiU per a un hipotètic pacte a Madrid després de les pròximes generals, Mas i Duran no han tancat un acord sobre els continguts, però sí que han segellat un compromís perquè sigui l'executiva de la federació nacionalista la que, al mes de juliol, debati i decideixi de manera conjunta la postura definitiva.

De fet, l'última vegada que es va reunir la direcció de CiU va ser fa tres mesos, el 26 març, una reunió convocada exclusivament per preparar les eleccions municipals, quatre mesos després de l'anterior reunió, el 2 de novembre, després de les eleccions catalanes.

La setmana passada, dirigents d'Unió i de Convergència es van embrancar en un encreuament dialèctic, en el qual es va especular fins i tot amb la ruptura de la federació si els dos socis no arribaven a un acord.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.