Política

Duran demana al Consell Nacional d'UDC congelar el seu nomenament com a candidat de CiU al Congrés

Josep Antoni Duran i Lleida vol "conèixer exactament el projecte polític" que haurà de defensar a Madrid

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat avui al Consell Nacional d'Unió que ajorni la seva designació com a candidat a les eleccions generals fins a "conèixer exactament el projecte polític" que es defenserà en els comicis, sobretot després de l'anunci del president de CiU i secretari general de CDC, Artur Mas, d'una proposta per liderar una refundació del catalanisme.

"Igual que els mecanismes de la federació s'han ajornat fins a després del 20 de novembre", quan Mas té previst explicar la seva proposta de refundació del catalanisme en una gran conferència, "crec que, fins que no vegem quin és el contingut polític del projecte", el Consell Nacional d'Unió "hauria d'ajornar la meva proclamació com a candidat", ha afirmat.

Duran considera "convenient" --en tant que encara hi ha temps per a la designació del candidat-- esperar fins al "dia que s'hagi definit exactament el contingut del projecte polític" de refundació del catalanisme plantejat per Mas, per "saber exactament quina és la motxilla que el candidat ha de portar a les pròximes eleccions i el projecte que ha de defensar" en aquest comicis.

"En política és molt important saber amb qui es va i on es va. I a ningú li escapa que en les últimes setmanes hi ha molt debat polític i no hi ha pressa per no ser conscients i coherents que és compatible el procés de designació com a candidat amb tenir respostes més clares sobre amb qui anem i a on anem", ha detallat.

Tot i que ha insistit a assegurar que "no passa res" i a remarcar la voluntat de "ser candidat", Duran ha assenyalat que Unió "no ha volgut mai imposar el seu projecte polític" en el programa electoral de la federació a les eleccions generals de març, però que "és lògic que també vulguem conèixer bé el projecte i que tampoc vulguem que ens imposin un projecte i unes condicions".

El Consell Nacional d'UDC, reunit avui a Barcelona, incloïa en l'ordre del dia la designació de Duran com a candidat a les eleccions generals, que havia de ser ratificada després pels òrgans de la federació de CiU. Tot i això, l'ajornament, a sol·licitud de Duran, d'aquest primer pas en el procés de proclamació com a candidat no ho endarrereix necessàriament, en tant que no hi havia data fixada perquè la federació el designés. El mateix Duran ha reconegut que els estatuts d'Unió fixen la proclamació del candidat per després que les eleccions hagin estat convocades oficialment.

Duran ha aclarit que aquest ajornament "no amaga cap mena de decisió futura de no ser candidat" com la que ha pres el president del PNB, Josu Jon Imaz, aquesta setmana. Després d'haver establert, en la seva carta web setmanal d'ahir, un paral·lelisme entre el PNB i CiU per haver assenyalat crípticament que els lideratges molt qüestionats en els seus partits han de deixar pas a d'altres, Duran ha demanat avui que "no es malinterpretin" les seves paraules ni la seva decisió d'endarrerir el seu nomenament com una voluntat de renúncia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.