Política

Duran: pacte amb el PSOE "sens dubte tindria repercussions" a Catalunya

"No pot ser que pactem (amb el PSOE) a Madrid i aquí continuem tenint el tracte que hem tingut dels socialistes"

El secretari general de CiU i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, considera que un hipotètic acord de govern de CiU amb el PSOE després de les pròximes eleccions generals "sens dubte tindria repercussions" en la política catalana. Segons Duran, "no pot ser que pactem (amb el PSOE) a Madrid i aquí continuem tenint el tracte que hem tingut dels socialistes".

Duran ha subratllat que un pacte amb el PSOE no pot condicionar-se al fet que, a canvi, el PSC li lliuri a CiU la presidència de la Generalitat. "Mai no hem dit que hagi de traduir-se això en una exigència determinada, i menys en referència a la presidència de la Generalitat. Una força política nacionalista com CiU no pot pensar, de cap manera, que la presidència de la Generalitat s'ha de decidir al carrer Ferraz o al carrer Gènova o a la Moncloa. Ha de decidir-se aquí, entre els partits catalans", ha afegit.

En declaracions a RAC1, Duran ha afirmat que les generals "tindran sens dubte una significació també per a Catalunya, i per tant per al mateix poder polític o la situació política de CiU a Catalunya".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.