Política

Duran i Lleida: "A la gent tant se li'n fot, la sobirania"

Duran es reconeix "més sobiranista que alguns que demanen el sobiranisme"

El secretari general de CiU i líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha definit avui com "més sobiranista que alguns que demanen el sobiranisme".
En declaracions a TV3, Duran s'ha preguntat quin significat té avui dia el concepte de sobirania, sobre el qual es podria obrir un extens debat que, no obstant això, no interessaria la majoria de la gent. "Un dels problemes de la política és que parlem de coses, entre elles la sobirania, que tant se li'n fot a la gent", ha afirmat.

Segons Duran, "la gent vol que ens ocupem dels problemes de 2007, no que fem propostes per al 2014 d'independència", en referència a la idea del líder d'ERC, Josep Lluis Carod-Rovira, perquè Catalunya decideixi el 2014 si vol un Estat propi.

"El que vol la gent és que resolguem problemes d'ara", ha dit Duran, que ha citat les hipoteques, l'AVE i altres infraestructures com temes que "interessen".

'No' als pressupostos
Respecte als comptes de l'Estat per al 2008, Duran ha advertit que "tot fa pensar, per les actituds i declaracions, que seran uns pressupostos que difícilment s'escaparan del vot negatiu de CiU".

Pactes postelectorals
D'una altra banda, Duran ha refusat comentar les opinions sobre pactes postelectorals del president de CiU, Artur Mas, que va avisar fa uns dies que CiU no sostindrà José Luis Rodríguez Zapatero si hi ha un govern català "mediocre".

Duran s'ha remès al document estratègic pactat per les direccions de Convergència i Unió de cara a les pròximes eleccions generals, en el qual "es diu clarament que no cal barrejar la política catalana i l'espanyola".

D'una altra banda, Duran ha reconegut com de complicat pot resultar actuar conjuntament amb altres formacions nacionalistes, com el PNB, en alguns temes en els quals els respectius interessos difereixen.

En aquest sentit, ha al·ludit a iniciatives com Galeusca, l'associació sorgida a partir de la Declaració de Barcelona signada per CiU, PNB i BNG per coordinar estratègies.

"Nosaltres tenim aquesta plataforma de la Declaració de Barcelona, segons la qual tots hem d'actuar conjuntament i de la maneta al parlament espanyol. Ho he dit cent vegades: això és impossible. El PNB defensarà interessos que no són els nostres i nosaltres hem de defensar els nostres, que no sempre són els del PNB", ha afegit.

'No' als pressupostos
Respecte als comptes de l'Estat per al 2008, Duran ha advertit que "tot fa pensar, per les actituds i declaracions, que seran uns pressupostos que difícilment s'escaparan del vot negatiu de CiU".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Mor Joan Rigol, president del Parlament entre el 1999 i el 2003

CAPMANY

La CUP reivindica la creació del Parc Natural de l’Albera

CAPMANY
català

Òmnium denuncia una insuficient oferta de cursos de català

barcelona
guerra a gaza

Els tancs d’Israel entren a Rafah i prenen el control del pas fronterer

barcelona
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona

L’apartheid persistent

Salt