Política

Oriol Pujol diu que la candidatura de Duran "s'aguanta per un fil"

El diputat de CiU considera que tot i la situació actual, Duran continua sent un candidat vàlid per a la Federació

El diputat de CiU al Parlament i secretari executiu d'estudis i programes de Convergència, Oriol Pujol, ha afirmat avui que, si Josep Antoni Duran i Lleida finalment decideix ser el candidat de CiU al Congrés, haurà de "polir" les seves "asprors i defectes".

En declaracions a Catalunya Ràdio, Pujol ha alertat que en aquest moment la candidatura de Duran "s'aguanta per un fil, no vull enganyar ningú".

"Jo crec que es reconsiderarà tot i acabarà espero que bé. Però aquí ja s'ha produït una certa ferida que alguna marca deixarà a CiU", ha advertit Oriol Pujol, que està previst que sigui sotsdirector de la campanya de la federació a les eleccions generals.

"No sabem ni si és candidat"
Pujol ha confessat no estar "gens relaxat" amb la situació d'incertesa que viu CiU, amb el gran "interrogant" de la candidatura de Duran per a les generals. Malgrat la crisi entre CDC i Unió dels últims dies, Pujol creu que Duran no està cremat com a candidat. "El problema és si és candidat o no, però aquest és un problema que ha de resoldre ell. És que no sabem ni si és candidat", ha puntualitzat.

"Quan ho sigui, jo crec que nosaltres en part treballarem per a polir-li les asprors que té i els defectes que com a candidat li podem veure, però el primer que hem d'acabar de resoldre és si és o no és candidat", ha afirmat Oriol Pujol, fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

El dirigent de CDC ha justificat el projecte de refundació del catalanisme plantejat pel secretari general convergent, Artur Mas, que precisament ha generat recels en Unió per interpretar que podria fer perdre la "centralitat" a CiU si hi ha un acostament a sectors socialistes i d'ERC.

Pal de paller
"És l'assumpte de sempre, és el pal de paller de sempre de Pujol, que ara cal actualitzar", ha explicat en al·lusió a un dels missatges polítics centrals de l'expresident català.

"El que no farem nosaltres és canviar el treball iniciat i no farem veure que som una cosa que no som", ha advertit Pujol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.