Política

Montilla diu que cremar fotos dels reis "segurament no hauria" d'estar penat

Elpredident ha assegurat que "no existeix entre els escriptors ni en el món de la cultura" cap polèmica respecte la llengua

El president de la Generalitat, José Montilla, ha dit, com a "opinió personal", que actes com els de les cremades de fotos dels reis "segurament no haurien de ser objecte de persecució amb el Codi Penal a la mà". Ha defensat que el que fa l'Audiència Nacional és "aplicar la llei", però ha assenyalat que, "en determinats temes, les lleis estan una mica sobrepassades".
En una entrevista de Catalunya Ràdio, ha remarcat també que si aquestes accions "no fossin perseguibles" per la llei "tampoc serien notícia" i "s'haurien produït menys actes", convençut que la majoria de casos passen precisament per "afany de notorietat". "Hi ha gent que ho fa perquè saben que vindran els mitjans, els gravaran i sortiran a la televisió", ha dit.

Polèmica sobredimensionada
Montilla considera que la polèmica sobre les cremades de fotos "s'ha sobredimensionat", especialment "des de fora de Catalunya i per part de determinats poders" que tenen "interès que es pugui visualitzar el conflicte", que és protagonitzat "en realitat per uns centenars de persones".

El president català ha atribuït les accions contra la monarquia a "unes minories" que "no són representatives de la societat catalana, que té en consideració la institució de la monarquia". "El nostre país té més de set milions d'habitants i no uns centenars", ha al·legat.

Montilla va a Madrid per la Hispanitat
Montilla ha assenyalat que la seva assistència als actes del Dia de la Hispanitat és "un acte de normalitat institucional i no d'excepcionalitat", i ha assegurat que si no s'haguessin produït tots els actes de cremades de fotos dels reis "hi hauria anat igualment".

Frankfurt
Des de la Fira del Llibre de Frankfurt, ha denunciat també la "polèmica artificial" respecte a la llengua castellana i la catalana, que ha assegurat que "no existeix entre els escriptors ni en el món de la cultura".

José Montilla ha tret importància també a les declaracions del vicepresident català, Josep-Lluís Carod-Rovira, quan va comparar la situació del castellà i el català a Catalunya amb la del turc i l'alemany.

Reacció de Mas
El líder de Ciu, Artur Mas, ha recordat a José Montilla que, com a president de la Generalitat, no hauria de donar "opinions estrictament personals", en referència a les seves declaracions comentant que, al seu parer, la crema de fotos del Rei no hauria d'estar perseguit amb el Codi Penal. Mas ha assegurat a Frankfurt que 'la crema de fotos, del Rei o de qualsevol altre, és un acte de violència gratuïta "que 's'hauria de condemnar" perquè "no aporta res i dóna una imatge distorsionada i injusta de Catalunya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.