Política

L'Audiència Nacional torna a jutjar els dos joves que van cremar fotos del rei a Girona

Tribunals

L'Audiència Nacional torna a celebrar avui el judici contra els dos joves independentistes acusats de cremar fotografies del rei a Girona al setembre, als quals el magistrat José María Vázquez Honrubia va impedir parlar en català durant la primera vista, que es va celebrar al novembre .

La Fiscalia de l'Audiència Nacional sol·licita que els dos acusats, Jaume Roura Caparella i Enric Stern Taulats, siguin condemnats a un any i tres mesos de presó per la comissió d'un delicte d'injúries greus contra la Corona amb l'agreujant de disfressa, ja que tots dos van actuar encaputxats.

Segons l'escrit d'acusació del fiscal Ignacio Gordillo, els fets es van produir el 13 de setembre del 2007 en el transcurs d'una manifestació a la plaça del Vi de Girona que tenia com a objectiu protestar per la visita dels reis a la ciutat.

En aquest context, els acusats van col·locar al centre de la plaça diverses fotografies de mida gran dels monarques, alguna d'elles de cap per avall, i els van calar foc després d'haver-les ruixat amb gasolina. Mentrestant, els assistents a la concentració aclamaven la seva acció, segons apunta el fiscal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.