Política

Els acusats de la crema de fotos del rei a Girona demanaran l'anul·lació del procés

L'advocat de 15 dels 16 encausats per la crema de fotos dels reis a Girona el 22 de setembre del 2007, Benet Salellas, demanarà l'anul·lació del judici d'aquest dimecres a l'Audiència Nacional perquè els Mossos d'Esquadra van utilitzar "fitxers il·legals" per identificar els participants en la protesta. 

El lletrat recorda que la llei de protecció de dades limita el control d'informació sobre la ideologia, l'orientació sexual i la religió dels ciutadans. "Només permet incorporar aquestes dades en fitxers policials quan estan vinculades a una investigació concreta, i els Mossos expliquen en l'atestat que van identificar els participants en l'acte perquè els coneixien prèviament com a joves políticament actius de la ciutat", argumenta Salellas.

Les fotos de la protesta, confrontades amb imatges d'aquests fitxers "il·legals" preses en altres manifestacions, va ser el que va permetre a la policia determinar qui eren els implicats, tot i que no tenen antecedents policials. Per l'advocat, les identificacions van ser, per tant, il·legals, i amb aquest argument demanarà la nul·litat de les actuacions.

Tanmateix, aquest argument ja va ser esgrimit en el judici d'Enric Stern i Jaume Roura, els primers imputats per una crema del mateix tipus a Girona, i el tribunal va rebutjar-lo al·legant que la policia "pot utilitzar els mètodes d'investigació que cregui convenients".

Alguns dels implicats han exposat aquest dilluns els seus arguments en una conferència de premsa. Tenen clar que seran condemnats perquè el judici serà una "farsa", i no pensen negar la seva participació en la protesta. Viatjaran a Madrid en dos autobusos acompanyats d'altres companys que es concentraran davant de l'Audiència Nacional durant la vista.

Aquest dimarts a la tarda, hi haurà actes de protesta a Girona, que està en plena festa major. Hi haurà castellers, actuacions musicals, parlaments i una manifestació fins al lloc des d'on sortiran els dos autobusos cap a Madrid. Dimecres també hi haurà concentracions a Girona, Barcelona, Vic, Vilafranca del Penedès, Manresa, Tordera, Lleida, Tarragona i Palma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GUERRA A EUROPA

Onze morts i desenes de ferits en nous atacs russos al nord-est d’Ucraïna

BARCELONA
ESTAT ESPANYOL

Albares exigeix a Milei que retiri l’acusació de “corrupta” a la dona de Sánchez

BARCELONA
política

El vot exterior del 12-M no aixeca el cap

barcelona
política

Els comuns demanen “flexibilitat” per a un acord però no afluixen en el Hard-Rock

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Dirigents ultres d’Europa i Amèrica segellen la seva “germandat” a Madrid

BARCELONA

L'helicòpter del president de l'Iran s'estavella en una zona muntanyosa

BARCELONA
PACÍFIC

Arriben a Nova Caledònia els gendarmes enviats per frenar la revolta canac

BARCELONA
ÀSIA

Arriba la missió per agilitar el retorn dels catalans morts a l'Afganistan

BARCELONA
CAUCAS

El govern de Geòrgia s’obre a modificar la polèmica ‘llei russa’

BARCELONA