Política

Els quatre imputats per la crema de fotos del rei per la Diada declaren davant l'Audiència Nacional

Política

Els quatre joves acusats de cremar  fotografies del rei i banderes d'Espanya i França a Barcelona durant la Diada declaren aquest dimecres davant l'Audiència Nacional. Els quatre implicats neguen els fets.

La denúncia va ser interposada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional contra Joaquim Español i Elisenda Ramos –als quals atribueix la crema de banderes– i de Marc Garcia i Guifré Rodes, acusats de participar en la crema de la foto del rei.

El fiscal els imputa un delicte d'ultratge a Espanya en el cas de la crema de banderes (penat amb multa de 7 a 12 mesos) i un delicte d'injúries greus a la més alta representació de l'Estat per la crema de la foto del rei (multa de 6 a 24 mesos).

Segons la denúncia, el passat Onze de Setembre, "dos individus no identificats" i amb "les cares tapades amb mocadors negres van pujar a una tarima a manera d'escenari i van cremar una fotografia de gran mida" dels reis al passeig del Born de Barcelona.

Una tercera persona, prossegueix el relat, els va acompanyar després fora de l'escenari fins a una furgoneta pròxima, "on, després de canviar-se d'indumentària, es van barrejar amb la gent", sense que els Mossos d'Esquadra poguessin identificar-los. No obstant això, els Mossos, que van prendre la matrícula, van descobrir posteriorment que aquesta furgoneta havia estat llogada per Guifré Rodes.

A més han identificat Marc Garcia com la persona que "va ajudar a fugir els autors de la crema de la fotografia".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.