L'Ajuntament de Roda reclama al seu exinterventor que li retorni 10.000 euros

Durant la seva gestió i sota l'alcaldia de Pedro Figueiredo (PP), es va cobrar un xec sense autorització

Segons l'informe d'intervenció presentat el mes de març passat, i al qual ha tingut accés aquest diari, Caramés no tan sols va estar darrere de les tres polèmiques bestretes per valor de 125.000 euros concedides a Figueiredo mentre aquest va ser alcalde, sinó que també va obtenir personalment 10.000 euros a través d'aquest mecanisme. Aquests diners, respecte als quals no consta cap justificació de l'ús que en volia fer Caramés, no han estat retornats al consistori, i per això l'Ajuntament de Roda de Berà li ha reclamat per escrit la seva devolució. Segons va declarar la mateixa alcaldessa, Maite Huerta (PSC), en la seva compareixença recent als jutjats (com a perjudicada en les diligències per la denúncia del consistori contra l'exinterventor), de moment la xifra no ha estat restituïda al consistori.

Taló desconegut

L'informe també destaca el cobrament, per part d'una persona de moment desconeguda, d'un xec de 4.640 euros fet al portador i que no tenia l'ordre de pagament que l'autoritzés i que l'havia de vincular a una partida del pressupost municipal. El document, però, sí que tenia les signatures del llavors alcalde, Pedro Figueiredo, el tresorer i l'interventor, que són imprescindibles perquè el xec pugui fer-se efectiu.

Segons l'anàlisi de la situació de la hisenda durant l'any 2008, també es van produir diverses despeses que no tenien una reserva de crèdit als pressupostos, fet que ha provocat «desajustos greus» en els comptes municipals de l'any 2008, que, de moment, no han estat tancats pel consistori.

Crítiques a algunes despeses

A banda dels procediments irregulars detectats durant l'etapa de Caramés, el cap de llista de CiU, Pere Compte, ha criticat durament les xifres d'algunes factures pagades pel govern rodenc (PSC-PP) durant l'alcaldia de Figueiredo fins al setembre del 2008. Així, el cap de l'oposició critica la despesa en les festes de l'estiu passat, en què es van gastar, segons sosté CiU, gairebé 29.000 euros per pagar el pregoner, l'actor Paco León, i més de 25.000 per guarnir el poliesportiu durant un sopar. Tal com ha explicat Compte, l'executiu local també va fer una despesa de prop de 6.000 euros en l'elaboració d'una pàgina web sobre el transport públic municipal, i també va fer pagaments per aquest valor en quatre mesos a través de la targeta de crèdit d'alcaldia. «No ens sembla correcte moralment que es facin aquestes despeses quan tenim constància que hi ha proveïdors que fa mesos que esperen cobrar», va dir Compte.

Les bestretes d'alcaldia

El grup municipal de CiU ha respost a les explicacions donades per Pedro Figueiredo en relació amb la denúncia per presumpta malversació de fons que els convergents li han interposat a causa de les tres bestretes de caixa que va rebre durant el 2008. Així, el partit qüestiona que l'exalcalde i actual primer tinent d'alcalde consideri aquestes bestretes moviments interns de diners, quan en cap moment es justifica que s'hagin gastat en alguna compra o activitat vinculada amb el consistori, tal com correspon a les bestretes de caixa. Figueiredo, de fet, retorna íntegrament els tres imports durant l'estiu del 2008 (després de la detenció i dimissió de Caramés) i no presenta cap factura relacionada amb aquestes bestretes. CiU també recorda que les tres bestretes de caixa superen el límit legal per aquest mecanisme, i neguen que es tracti d'un avançament del sou de l'alcalde, ja que en el document no hi consta. En cap de les bestretes, a més, no hi apareixen les signatures de l'alcalde, l'interventor i el tresorer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona
política

L’ANC vol que es “depurin responsabilitats” pel fiasco de Mas al TEDH

barcelona
suècia

La policia sueca investiga un tiroteig prop de l’ambaixada israeliana

barcelona
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont i aposta pel tripartit

madrid
tribunals

Puigdemont lamenta que Fiscalia del TdC el vegi “responsable de tot”

barcelona
política

Sabrià també anuncia que deixarà la política institucional

barcelona
oceania

Algunes zones de Nova Caledònia escapen al "control" francès

barcelona
Pere Rodríguez
Alcalde de Montmeló (PSC)

“És prioritari generar oportunitats d’habitatge”

Montmeló