Administracions

Imputen un delicte de malversació de fons a Roda a l'exinterventor del municipi detingut a Andorra

Se l'acusa dins del mateix procés en què també està encausat l'exalcalde del PP

En el procés, que està instruint el jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell, també hi ha un tercer imputat. Es tracta de l'actual secretari de l'Ajuntament de Roda de Berà, Jordi Reina, que era el tresorer accidental del consistori quan es va produir el cobrament de les bestretes l'any 2008, quan Figueiredo era alcalde.

Tant el fiscal com l'acusació particular (que representa CiU, que és qui va denunciar els fets) consideren que tant el funcionari com Caramés van ser els cooperadors necessaris, ja que no van fer res per impedir que Figueiredo cobrés les bestretes per valor de 75.000 i 50.000 euros, un fet que constituiria un presumpte delicte de malversació de fons públics. L'exalcalde, per la seva banda, és considerat per les dues parts com l'autor responsable dels fets, i ja va declarar al jutge com a imputat en el cas el passat mes de desembre.

Caramés, de fet, va haver d'abandonar el càrrec a l'Ajuntament de Roda l'estiu del 2008 després que fos detingut a Andorra (on també treballava d'interventor) per un delicte d'amenaces al director d'una entitat bancària, on va intentar cobrar una lletra de canvi falsificada amb el segell de l'Ajuntament de Roda. Fa pocs mesos va ser condemnat a quatre mesos de presó per aquests fets.

Tresorera

Totes les parts implicades en el procés van comparèixer dilluns passat davant del jutge instructor. Durant les declaracions, tant el ministeri fiscal com l'acusació particular van sol·licitar que es deixés sense efecte la imputació d'una quarta persona, l'extresorera de l'Ajuntament de Roda de Berà, Maria Fe Vives, ja que es considera que no tenia facultats de direcció en els fets que es van produir al consistori l'any 2008.

Les tres parts que encara es mantenen com a imputades (Figueiredo, l'exinterventor i el secretari municipal), per la seva banda, també van demanar el sobreseïment de la seva implicació en el cas. Així, l'advocat de l'exalcalde va recordar que Figueiredo va retornar els diners de les bestretes molt abans que s'iniciés aquest procés judicial.

L'acusació particular, per la seva banda, ha demanat la declaració com a testimoni del tresorer entre el juny i el setembre del 2008 i del regidor d'Hisenda, José Luis Moreno.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona
societat

Reus inicia els tràmits per crear la nova funerària supramunicipal amb Salou, Vila-seca i Constantí

Reus
educació

El lleure educatiu alerta que l’ACA els limita les acampades

barcelona
SEQUERA

Girona entra en fase d’excepcionalitat i adapta mesures contra la sequera

GIRONA
societat

Activen la prealerta del pla Inuncat a les conques del Siurana i el Baix Ebre

Barcelona
OLOT

L’Oncolliga dona 8.000 euros a l’Hospital d’Olot per comprar tres lliteres

OLOT
societat

Terrassa dedicarà la propera edició de la Fira Modernista a Lluís Muncunill

Terrassa