Detecten irregularitats a Roda de Berà durant la gestió de l'interventor que va ser detingut a Andorra

L'Ajuntament ha presentat una denúncia davant dels jutjats del Vendrell

Una de les irregularitats que s'esmenten a l'informe elaborat per la interventora actual és la concessió de bestretes de caixa (diners per avançat) a l'alcalde l'abril del 2008, Pedro Figueiredo, per valor de 75.000 euros. Segons va denunciar CiU, aquesta operació es va fer sense seguir els tràmits administratius necessaris, ni oferint una justificació d'on es gastarien aquests diners. L'operació fins i tot es va repetir l'agost del mateix any, quan Caramés ja no era interventor (va deixar el càrrec el juny del 2008, després de ser detingut).

A banda, l'informe també ha detectat la desaparició de factures, la realització de despeses sense una reserva de crèdit i la inexistència de procediments de cobrament durant un període de nou mesos. El document recomana la realització d'una auditoria econòmica i no descarta que puguin descobrir-se més irregularitats a mesura que s'analitzi amb més profunditat l'estat del consistori.

L'equip de govern local (PSC i PP) de moment ha presentat una denúncia, acompanyada de l'informe, i elaborarà un informe intern més exhaustiu per decidir si es realitza una auditoria, tal com va confirmar ahir l'alcaldessa, Maite Huerta (PSC). El regidor d'Hisenda, José Luis Moreno, va detallar que la denúncia és «genèrica» per tal que el jutge «determini obertament si s'ha comès alguna irregularitat». Moreno, però, va assenyalar que els fets indicats a l'informe «no són gaire greus», malgrat que CiU sí que els va considerar «immorals».

Judici a Andorra

Dimecres passat es va realitzar a Andorra el judici contra Caramés, pel qual la fiscalia demana un any de presó per un delicte de presumptes amenaces de mort al director d'un banc andorrà quan l'exinterventor va intentar recuperar una lletra de canvi amb el segell d'intervenció del consistori rodenc. La defensa, tot i estar conforme amb els fets imputats, reclama que la pena es rebaixi a dos mesos d'arrest domiciliari.

D'altra banda, el jutjat d'instrucció número 1 de l'Audiencia Nacional també ha obert diligències prèvies contra Caramés per la presumpta falsificació de la lletra de canvi, després que s'hi hagi derivat la denúncia que va presentar CiU al jutjat del Vendrell l'estiu del 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un cotxe amb càmera de lectura de matrícules controlarà la zona blava

Lleida
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA

Dues cooperatives d’habitatge faran 283 pisos protegits al Parc de l’Alba

Cerdanyola del Vallès
OLOT

Inauguren un jardí terapèutic al barri de Sant Miquel

OLOT
trànsit

Cues a l’Alt Penedès en l’operació tornada per un accident

barcelona

Un projecte de ciència ciutadana farà un mapa de la calor extrema als barris

Barcelona

La recollida selectiva a la Conca de Barberà frega el 80%

Montblanc
turisme

La Costa Brava es promociona per primera vegada al Canadà

girona
CALONGE I SANT ANTONI

Al·leguen contra la declaració del municipi com a zona residencial tensionada

CALONGE I SANT ANTONI