Política

Els EUA envien vaixells de guerra a Líbia

La Casa Blanca ha explicat que aquests efectius es mantindran alerta per si s'han de dur tasques humanitàries

Dos bucs amb capacitat per a 2.000 soldats en total creuaran aquest dimecres el canal de Suez

Els Estats Units desplacen cap a Líbia vaixells de guerra per posar més pressió sobre Muammar al-Gadaffi perquè abandoni el poder i aturi la violenta repressió cap els seus opositors. La diplomàcia nord-americana ja ha alertat del risc que el conflicte desemboqui en una guerra civil i en una crisi humanitària.

La Casa Blanca ha explicat que aquests efectius es mantindran alerta per si s'han de dur tasques humanitàries i que no es preveuen més accions. “Estem estudiant un munt d'opcions. No s'han pres decisions sobre altres aspectes”, ha subratllat el secretari d'Estat de Defensa, Robert Gates. De moment, l'Assemblea General de les Nacions Unides ha expulsat Líbia del Consell de Drets Humans.

La secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, també ha alertat que el conflicte en el país nord-americà pot acabar amb una democràcia o en una guerra civil, i per aquest motiu, ha enviat part de les seva flota naval i aèria cap al país nord-africà. El destructor USS Barry ja va creuar dilluns el canal de Suez i ja és al Mediterrani, mentre que dos vaixells més, el USS Kearsarge, amb capactitat per 2.000 soldats, i l'USS Ponce, estan a l'espera de creuar el canal al llarg d'aquest dimecres.

Per la seva banda, el nou ministre d'Exteriors francès, Alain Juppé, ha recorda la necessitat que una intervenció militar vagi acompanyat del vistiplau de les Nacions Unides, mentre que el primer ministre britànic, David Cameron, que ja va anunciar el seu suport a les forces aliades, ha considerat “inacceptable” que el coronel Gadaffi “assassini la seva pròpia gent amb avions i helicòpters armats”.

Mentrestant, al-Gadaffi s'ha mostrat desafiant i el seu fill, Saif al-Islam, ha alertat de les conseqüències d'una actuació internacional i ha deixat clar que el seu pare no es rendirà ni anirà a l'exili. “Utilitzar la força contra Líbia no és acceptable. No hi ha cap raó, però si així ho volen, estem preparats, no ens fan por”, ha afirmat Saif-Al Islam a Sky TV.

Per la seva banda, els rebels asseguren que s'estan fent forts i estan aconseguint noves armes per atacar punts estratègics, segons ha explicat a Reuters un portaveu, Yousef Shagan, des de Zawiyah, a 50 quilòmetres de Tripoli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona