Política

Gaddafi amenaça amb “milers de morts” si hi ha una intervenció militar estrangera

El líder libi reapareix enmig de l'ofensiva i insisteix que el poder el té el poble

Les forces rebels abaten un avió militar a Líbia

Es lliuren forts combats en ciutats de l'est

El líder libi, Muammar al-Gaddafi, ha aparegut aquest migdia en la televisió pública líbia envoltat dels seus seguidors i en un escenari que fa cas omís als combats que es viuen als carrers. En un discurs commemoratiu del 34 aniversari de la revolució líbia, el coronel ha amenaçat amb “milers de morts” en cas que hi hagi una intervenció militar estrangera. Gaddafi, ha demanat que l'ONU i l'OTAN investiguin els últims esdeveniments a Líbia i ha reiterat que els causants dels incidents en el país no han estat manifestants opositors, sinó els “terroristes d'Al-Qaida”, i que tot el succeït respon a una conspiració per “colonitzar” el país i fer-se amb el seu petroli.

“No hi ha hagut mai ni una sola manifestació a Bengasi, Al-Bayda ni Derna, només atacs contra els batallons locals i contra les comissaries de policia”, ha dit i ha afegit, que aquests atacs han estats organitzats per Al-Qaida.

Al Qaida, ha advertit, ha reclutat “criminals condemnats a cadena perpètua” en les presons líbies i els ha donat armes. “No hi ha un sol pres polític a Líbia, per la simple raó que la política està a mans del poble”, ha afegit.

Mentre Gaddafi compareix a la televisió, els combats són intensos a l'est del país, especialment. Allà, les forces rebels líbies de la ciutat d'Ajdabiya han abatut avui un avió militar de les brigades lleials al líder libi, Muammar al-Gaddafi, ha informat la cadena de televisió Al Jazeera.

Segons aquest canal, l'avió, el tipus del qual no s'ha precisat, ha estat abatut quan bombardejava aquesta ciutat, a uns 200 quilòmetres a l'oest de Bengasi, i en el marc de l'ofensiva iniciada aquest matí per Gaddafi per recuperar el territori perdut. En aquest sentit, es lliuren forts combats a Brega, que ha arribat a passar a mans governamentals i després ha estat recuperada pels opositors i a Ajdabiya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona