Política

Iran adverteix als EUA que no intervinguin al nord d'Àfrica

El president iranià alerta que les nacions de la zona s'aixecaran contra occident si s'ingereix en les revoltes

Mahmud Ahmadinejad assegura que la Casa Blanca només busca el control dels recursos energètics

El president de l'Iran, Mahmud Ahmadinejad, ha exigit avui als Estats Units i a Occident que aturin els seus moviments militars al nord d'Àfrica i no interfereixin en els assumptes dels països de la zona. En un discurs pronunciat a la província occidental de Lorestan, el president iranià ha advertit que, en cas contrari, les nacions de la zona s'aixecaran en armes contra ells.

El mandatari persa s'ha expressat així en resposta a l'anunci fet aquesta setmana pel Pentàgon sobre el desplegament de dos navilis de guerra de la flota nord-americana davant la costa de Líbia, país que des de fa dies es troba a la vora d'una guerra civil.

La república islàmica ha donat suport a l les revoltes a Egipte, Tunis i Líbia i considera una “onada de despertar islamista”. A més, entén que aquests alçaments marquen un punt d'inflexió cap al debilitament de la influència de Washington a la regió.

En aquest sentit, Ahmadinejad ha assegurat que la Casa Blanca i els seus aliats només busquen fer-se amb el control dels recursos energètics i minerals de la zona. “Tot el món sap que aquests dictadors estaven sostinguts pels Estats Units”, ha afegit.

L'oposició iraniana, per la seva banda, acusa al règim d'hipocresia, ja que al mateix temps que dóna suport les insurreccions al món àrab, reprimeix amb violència les protestes al seu propi país.

Ahmadinejad també ha criticat aquest dimecres el que ha definir com una política de doble tall dels EUA i ha avisat que la nació iraniana “està preparada per a resistir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.