Política

Els rebels libis demanen que l'ONU autoritzi un atac aeri

Els dissidents reclamen que el recent creat Consell Nacional sigui reconegut com a únic representant del país

Gaddafi contraataca i lluita amb els opositors per controlar l'est del país

La direcció rebel líbia ha demanat al Consell de Seguretat de l'ONU que autoritzi un atac aeri “contra els mercenaris” del règim de Muammar al-Gaddafi.

“El nostre exèrcit no pot llançar atacs contra mercenaris pel seu paper defensiu”, ha afirmat el portaveu rebel Abdelhafiz Hoga en una conferència de premsa a la ciutat de Benghazi. “És diferent un atac aeri estratègic que una intervenció estrangera, que rebutgem”, ha recalcat el portaveu de les forces de l'oposició.

Aquesta petició s'ha fet públicament per l'oposició, però encara no ha estat tramitada formalment.

El portaveu també ha demanat que el Consell Nacional recent creat per l'oposició sigui reconegut com l'únic representant legítim de Líbia i ha fet una crida perquè tots els països deixin de reconèixer les ambaixades fidels a Gaddafi. Hoga també ha explicat que el consell finalment està conformat per 30 representants de tot el país i que vol constituir-se com un govern provisional de la Líbia alliberada per l'oposició, presidit per l'exministre de Justícia Mustafa Abdelyalil.

Nova ofensiva a Brega

Almenys quatre persones han mort i deu més han resultat ferides en el bombardeig de les forces fidels a Gaddafi per intentar recuperar l'estratègica ciutat de Brega, a l'est del país i fins avui en mans dels opositors al règim. De moment, les tropes de Gaddafi i els rebels lluiten per controlar l'est del paí i algunes informacions apunten que els opositors haurien recuperat el control de la ciutat.

La Haia obre una investigació

El fiscal del Tribunal Penal Internacional (TPI), Luis Moreno-Ocampo, ha anunciat aquest dimecres que obrirà una investigació sobre la violència a Líbia. “Després de fer un examen preliminar de la informació disponible, el fiscal ha arribat a la conclusió que està justificat obrir una investigació”, ha expressat en un comunicat.

L'anunci oficial es farà demà i el fiscal donarà una “visió general” dels presumptes crims comesos a Líbia des del 15 de febrer passat i oferirà “informació sobre les entitats i persones que podrien ser processades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona

Els Comuns reivindiquen les escoles rurals i els consultoris mèdics

Regencós

El PP aposta per la simplificació administrativa

girona
política

Alejandro Fernández s’embolcalla en la “tolerància zero” d’Albiol

barcelona
política

Puigdemont crida a la màxima mobilització el 12-M per “aixecar Catalunya”

barcelona
política

Aragonès tira d’èpica recordant Macià, Companys, Irla i Tarradellas

barcelona
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona