Política

Zapatero afirma que Interior “actuarà amb intel·ligència” si hi ha mobilitzacions

El president del govern espanyol augura dades “molt positives d'ocupació al maig

Zapatero garanteix que no hi haurà més retallades després de les eleccions

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat en una entrevista a la Cadena Ser que el ministeri de l'Interior “actuarà amb intel·ligència” en el cas que es produeixin mobilitzacions demà i diumenge, i ha afegit que “cal esperar” a veure què passa abans “d'avançar esdeveniments”. Zapatero s'ha considerat el “principal interpel·lat” de les reivindicacions de les acampades. “Tinc un gran respecte per les persones que s'estan manifestant”, ha afegit. No obstant això, el líder socialista ha insistit que el futur és esperançador i que durant el seu govern s'ha reforçat les polítiques socials. En aquest mateix sentit, ha destacat les diferències entre el PP i el PSOE: “Allà on han governat els socialistes hi ha més desenvolupament de la llei de dependència, millor educació pública, accés gratuït als llibres de text...”, ha afegit Zapatero fent una crida a votar el seu partit. En les seves crítiques al PP, el president de l'executiu espanyol ha destacat l'actitud del PP en matèria antiterrorista, “sobretot ara, que ETA està més a prop del seu final”. Així mateix, ha afirmat que “el PP s'ha caracteritzat per no fer oposició i alternativa sinó obstrucció.”

Pel que fa a la situació financera, Zapatero ha avançat que hi haurà “xifres rècord” en matèria de turisme, que amb la reforma de la negociació col·lectiva els salaris “seran millors” i que hi haurà dades “molt positives en l'ocupació al maig”. El president espanyol també ha destacat que el govern no “ha regalat diners als bancs”, sinó que l'executiu ha garantit els dipòsits i els estalvis dels ciutadans a canvi d'interessos; uns interessos, ha afegit, que ha originat que l'Estat hagi cobrat 3.300 milions d'euros.

El president del govern espanyol ha assegurat que la dada d'ocupació del maig serà “molt positiva” i ha garantit que després de les eleccions municipals i autonòmiques del 22 de maig no hi haurà noves retallades perquè l'objectiu de dèficit està assegurat i es complir “al peu de la lletra”.

En aquest sentit, ha apel·lat a la voluntat de la CEOE perquè subscrigui l'acord de negociació col·lectiva i ha afegit que “si els empresaris signen serà un factor de confiança i un alè a la contractació”. Zapatero ha assenyalat que l'acord està “a prop” i ha confiat que s'hi pugui arribar “com més aviat millor”.

Segons la seva opinió, la reforma de la negociació col·lectiva ha d'aportar “més flexibilitat” a les empreses perquè puguin produir millor i ser més competitives, amb la finalitat que els salaris puguin créixer. “Valoro molt positivament el diàleg social i estic convençut que provocarà efectes positius”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona