Política

Trias discrepa de la JEC i defensa negociar un desallotjament pacífic

Aposta per buscar una solució pactada per evitar un desallotjament “pitjor ”

L'alcaldable de CiU retreu a Hereu que no l'hagi consultat però diu que “serà al costat de l'alcalde” es prengui la decisió que es prengui

L'alcaldable de CiU per Barcelona, Xavier Trias, ha discrepat avui de la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) sobre la concentració de protesta a la plaça de Catalunya i ha advocat per negociar amb els acampats un desallotjament pacífic.

En la seva última roda de premsa de campanya, després de visitar el Mercat de Santa Caterina, Trias ha dit “entendre però no compartir” la decisió de la JEC de prohibir aquesta protesta durant el dia de reflexió i la jornada electoral del 22 de maig. “Aquesta acampada no afecta en absolut les eleccions. La democràcia permet fer aquestes coses dins d'un ordre”, ha argumentat.

Trias ha deixat clar que no és partidari d'una intervenció policial per desallotjar a la força als manifestants i que prefereix “parlar amb la gent de la plaça i buscar una solució pactada” perquè “segons quin tipus de desallotjament pot ser pitjor”.

“Cal aplicar sentit comú”, ha recalcat el candidat de CiU, tot i que no s'ha volgut mullar sobre quina resposta han de donar les autoritats si els joves acampats es resisteixen a abandonar la concentració com exigeix la JEC.

El candidat de CiU ha remarcat que “de cap de les maneres” li toca a ell, des de l'oposició, “esmenar la plana” però ha garantit que “prenguin la decisió que prenguin, jo seré al costat de l'alcalde i del president de la Generalitat”.

No obstant això, Trias ha subratllat que si fos alcalde “cridaria els grups de l'Ajuntament per veure quina línia d'actuació cal emprendre conjuntament”, per no prendre una mesura com aquesta des de la “soledat” política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Rodríguez
Alcalde de Montmeló (PSC)

“És prioritari generar oportunitats d’habitatge”

Montmeló
Núria Badosa
Portaveu de l'oposició ( Junts) a Bescanó

“La tasca de governar hauria de ser més cooperativa”

Bescanó
Guerra a Gaza

L’Estat espanyol nega el permís per atracar a un vaixell amb armes per Israel

Barcelona
Estats Units

Dur interrogatori de la defensa de Trump al seu exadvocat, Michael Cohen

Barcelona
Guerra a Gaza

Sud-àfrica insta el Tribunal Internacional de Justícia a evitar l’ofensiva a Rafah

Barcelona
Olot

Polèmica en el ple per no deixar intervenir els veïns del Morrot

Olot
Guerra a Gaza

Tensió al govern israelià per la governança de la Franja després dels combats

Barcelona
judicial

Òmnium fa saber a García-Castellón que Oleguer Serra està exiliat a Suïssa

barcelona
Guerra a Gaza

Cinc soldats israelians moren per foc amic al nord de la Franja

Barcelona