Expoebre aposta per l'artesania, els joves emprenedors i l'economia verda

Fira de Tortosa manté el pla de xoc contra la crisi i aconsegueix mantenir uns 280 expositors

«Expoebre és la fira multisectorial per excel·lència, però també volem ser un viver de fires», va remarcar ahir el regidor de Promoció Econòmica. De fet, Ricard Forés va posar l'exemple del saló Ebreambient i de la nova exposició d'artesania, que més endavant podrien independitzar-se d'Expoebre i esdevenir certàmens temàtics. «Sempre serà bo tenir una fira com Expoebre, per anar provant com funcionen les noves iniciatives», va assenyalar Forés.

El president de Fira de Tortosa va presentar ahir el cartell i el programa de la 66a edició d'Expoebre, que enguany serà del 29 d'abril fins al 2 de maig. Forés va destacar que el cartell d'Expoebre reforça una imatge sostenible i optimista de la fira multisectorial. «Hem fet un esforç suplementari per generar noves iniciatives, per dinamitzar Expoebre», va afegir-hi. «Tenim un programa atapeït que combina les activitats tradicionals amb importants novetats, com ara la I Trobada de Joves Emprenedors, que ja té una seixantena d'inscrits; una exposició d'artesania de les Terres de l'Ebre, amb uns 25 artesans confirmats, i un remodelat saló Ebreambient», va dir. Així, Forés també va remarcar que l'Ebreambient inclourà la primera edició d'uns premis nacionals de projectes sostenibles, als quals ja s'han presentat una quinzena de propostes. A banda, els estands del saló Ebreambient estaran fets amb materials innovadors i amb un nou enfocament, per lligar la fira amb el món professional i l'empresa. Finalment, una altra de les novetats del saló, que arribarà a la seua cinquena edició, serà una mostra d'electrodomèstics sostenibles que aportaran empreses del territori.

EL MÉS DESTACAT

Dijous 29 d'abril
Portes obertes
Tallers de renovables
Debat sobre el futur de les Terres de l'Ebre
Divendres 30 d'abril
Dia de l'expositor
Jornades professionals
I Jornada Emprenedoria
II Jornades Tècniques Ebreambient
Inauguració oficial
Dissabte 1 de maig
Dia de l'agent comercial
Diumenge 2 de maig
Dia de la Terra Alta

Dijous, portes obertes

gustau moreno

La inauguració de la fira multisectorial Expoebre anirà a càrrec del president del Consell de Cambres de Catalunya, Miquel Valls. Amb tot, per motius d'agenda de Valls, la inauguració no serà el primer dia de la fira, el 29 d'abril, sinó el divendres, 30 d'abril, a dos quarts de set de la tarda. En canvi, dijous tindrà lloc la jornada de portes obertes, amb l'objectiu d'afavorir l'assistència del públic al pavelló firal de Remolins. En aquest sentit, Ricard Forés va explicar que Fira de Tortosa ha volgut mantenir «l'esforç econòmic» de l'any passat, quan Expoebre va rebre «el cop fort» de la crisi. Així, el regidor de Promoció Econòmica va remarcar que enguany tornaran a aplicar preus especials i els diversos descomptes per ajudar les empreses. Segons Forés, la previsió és poder mantenir els 280 expositors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.