Salut

Incertesa a l'hospital de Tortosa sobre les tisorades

Avui hi ha una reunió transcendental entre la gerència de l'ICS i la junta de personal del Verge de la Cinta

La previsió és reduir la despesa i tancar plantes i sales d'operacions

Jornada clau per saber com afectaran les retallades a l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta. La incertesa i el neguit s'ha estès entre els professionals, ja que, tot i l'hermetisme, es parla de no cobrir baixes, de reduir els contractes d'interinatge, i fins i tot de prescindir dels professionals que no tinguen plaça. En aquest sentit, avui ja plegarà una treballadora, i a dos més ja els haurien comunicat que al juny no els renovaran. També s'ha especulat amb la unificació de les tasques administratives amb Tarragona; amb la reducció d'especialistes i de programes específics, i amb el tancament de sales d'operacions i de plantes, per reduir uns 50 llits dels 247 que actualment té l'hospital. Altres mesures afectarien la despesa en farmàcia i el transport sanitari, tot i que l'Institut Català de la Salut (ICS) i Catsalut ja fa un temps que estaven aplicant polítiques de més contenció i control.

Aquest migdia, al CAP Baix Ebre, hi ha convocada una reunió de la junta de personal amb els responsables territorials de l'ICS, i en què també s'espera la participació de Julio Garcia Prieto, assessor de l'ICS per al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. De fet, dimarts ja hi va haver reunions entre la gerència de l'ICS i els directius de l'atenció primària i de l'hospital Verge de la Cinta, en què se'ls van proposar algunes de les mesures que es podrien prendre per “reajustar” el pressupost, tal com demana el govern català. La segona de les reunions es va allargar durant tota la tarda i va acabar passades les nou del vespre.

Fonts autoritzades de l'hospital i de la gerència de l'ICS van explicar ahir que intentaran consensuar totes les mesures amb els sindicats, i que després s'elevaran al Departament de Salut. En aquest sentit, consideren que els sindicats “hi tenen molt a dir”, tot i que es treballa en la necessitat de reduir el pressupost actual un mínim del 10%, “sense afectar la qualitat dels serveis”. Així, van precisar que el comitè directiu farà propostes que afecten “el mínim possible” els usuaris de la sanitat, i que després serà Salut qui tindrà “l'última paraula”.

LA XIFRA

670
persones
treballen a l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta, segons el web de l'hospital. 114 són facultatius.

CiU manté que no posarà cap data per al nou hospital

G.M.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), ja ha parlat amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, per defensar que es prioritze la construcció del nou hospital que ha de substituir l'actual Verge de la Cinta. Així ho va confirmar ahir la tinenta d'alcalde d'Urbanisme i diputada, Meritxell Roigé, amb motiu d'una compareixença conjunta amb el portaveu del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull. Roigé va recordar que encara cal validar el sistema de finançament de l'hospital, a càrrec del consorci format entre Tortosa, Amposta i Reus, i encarregar el projecte. “Creiem que és una inversió prioritària, tot i la situació econòmica”, va insistir. Amb tot, Turull va advertir que el govern de CiU no posarà “cap data que després no puga complir”, i va defensar el discurs d'austeritat del conseller Boi Ruiz. “Amb menys diners hem de fer més i millor, sense posar en risc l'atenció a l'usuari”, va dir. Turull va afegir-hi que tindran en compte l'equilibri territorial i les demandes de l'Ebre, a l'hora de redactar l'esborrany del pressupost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat